Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!



Πάει ο παλιός ο Χρόνος
ας γιορτάσουμε παιδιά....
...καλή Χρονιά καλή Χρονιά
χαρούμενη χρυσή Πρωτοχρονιά!
Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την αλλαγή του χρόνου.
Το 2012 φεύγει παίρνοντας μαζί του όλες τις χαρές και λύπες που περάσαμε.
Όλοι ελπίζουμε κι ευχόμαστε το 2013 να είναι μια καλύτερη χρονιά για να μπορέσει ο καθένας μας να πραγματοποιήσει τις επιθυμίες και τα όνειρά του. 

Το KERAMATES XL σας εύχεται...
Υγεία,  Αγάπη, Τύχη, Αισιοδοξία και Ελπίδα!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!


Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Προσοχή στις ξυλόσομπες

Αθόρυβο δολοφόνο χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τις ξυλόσομπες και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους θανάτους που προκαλούν κάθε χρόνο εξαιτίας του... μονοξειδίου του άνθρακα που εκλύουν όταν είναι κακοσυντηρημένες.

Οπως προειδοποιεί η βρετανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, οι κακά συντηρημένες ξυλόσομπες μπορεί να αποβούν θανατηφόρες, εξαιτίας της διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα στον χώρο. Οπως αναφέρεται στη συνοδευτική έκθεση, κάθε χρόνο στην Ουαλία και την Αγγλία χάνουν τη ζωή τους σαράντα άνθρωποι από διαρροή αυτού του θανατηφόρου αερίου που προέρχεται από τη διαδικασία της καύσης.Επιπλέον, 4.000 άνθρωποι μεταφέρονται σε νοσοκομεία και νοσηλεύονται για δηλητηρίαση μονοξείδιου του άνθρακα.


«Για να μειωθεί ο κίνδυνος ο κόσμος θα πρέπει να φροντίζει ώστε τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιεί, είτε καίνε καύσιμο είτε ξύλο, να ελέγχονται συχνά από πιστοποιημένους μηχανικούς» επισημαίνει ο δρ Τζον Χάρισον της αρμόδιας βρετανικής υπηρεσίας.

Επιπλέον οι ειδικοί προτείνουν τον συχνό αερισμό των χώρων αλλά και την τοποθέτηση ειδικών ανιχνευτών του μονοξειδίου που σημαίνουν συναγερμό. Το μονοξείδιο του άνθρακα παράγεται όταν το καύσιμο υλικό καίγεται χωρίς επαρκή ύπαρξη αέρα. Δεν έχει χρώμα, μυρωδιά ή γεύση, οπότε είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί εγκαίρως.

Η ήπια μορφή δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα έναν πολύ οδυνηρό πονοκέφαλο. Η εισπνοή όμως αέρα με υψηλά επίπεδα του αερίου αυτού μπορεί γρήγορα να στερήσει το οξυγόνο από ζωτικά όργανά μας, όπως η καρδιά, ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα, και αν αυτό διαρκέσει πολλή ώρα, τότε έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια αισθήσεων και τον θάνατο μέσα σε λίγα λεπτά.

Προσοχή λοιπόν.

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Τελικά, πάμπλουτη... η ψωροκώσταινα!

  Η ψωροκώσταινα δεν ήταν τελικά ψωροκώσταινα... αλλά ίσως από τα πλέον πλουσιότερα κράτη του κόσμου και...
έπρεπε ο πλούτος της να δεσμευτεί κι όχι να τους πουληθεί (μιλάμε για τους τόσους εθελοντές μεγαλόψυχους προστάτες δανειστές μας!) από ένα κυρίαρχο κράτος κι έναν επίσης κυρίαρχο κι ελεύθερο λαό!

Χρυσό στην Μακεδονία,πετρέλαιο στο Αιγαίο και Ιόνιο,φυσικό αέριο στην Κρήτη.


  Σεμέλη
Μέχρι και αιτία πολέμου είναι ο Θησαυρός των 10 τρισ. στα πόδια των Ελλήνων. Είναι ικανοί να περάσουν πάνω από τα πτώματα μας!
Το συγκεκριμένο κοίτασμα αποτελεί το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Αν υπολογίσουμε και τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα της Ευρώπης που εντοπίστηκαν στη βόρεια Ελλάδα (Μακεδονία – Θράκη), που η συνολική τους αξία αγγίζει τα 38 δισ. ευρώ, τότε η αξία των φυσικών πόρων στη χώρα φτάνει τα 10 τρισεκατομμύρια ευρώ.
  Η αξία του πετρελαίου και του φυσικού αερίου που βρίσκεται κάτω από τα πόδια μας, σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το USGS, μπορεί να μας βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο και να δημιουργήσει νέα δεδομένα για τη χώρα μας.


  Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.
 

Έχουμε και μια δυνατή αμυντική βιομηχανία που φτιάχνει από άρματα και τζιπ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ-ΕΛΒΟ ως προηγμένα συστήματα λέιζερ και υπερσύγχρονα μη επανδρωμένα αεροπλάνα όπως έκανε το Κρατικό Εργοστάσιο Αεροπλάνων(ΚΕΑ) στο Ελληνικό.

Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν όποιο είδος πλοίου σκεφτεί κανείς. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν καταπληκτικά βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. 


Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά και είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες και είναι 5οι στον κόσμο.

Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα. 

Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνια.

Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ


  Όμως... σε γέμισαν με ενοχές, ότι ήσουν τεμπέλης και χαραμοφάης και μαζί τους τα έφαγες, οπότε πρέπει να σκάσεις και να πληρώσεις τους φιλέσπλαχνους δανειστές σου, με ότι πλούτο διαθέτει η χώρα σου αδιαμαρτύρητα.
θα ήσουν εσύ ο αφέντης της χώρας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών και θα ήσουν ελεύθερος... και κυρίως Έλληνας στην ψυχή και στην συνείδηση κι όχι ραγιάς σκυφτός και φοβισμένος για το χαράτσι…

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Όλοι ελπίζουν...

Δυο μέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα.
Δυο μέρες πριν γεννηθεί ο θεάνθρωπος και μαζί του η...  ελπίδα!

...άστεγοι, άποροι, άνεργοι, απολυμένοι, 
κακοαμοιβόμενοι εργαζόμενοι, δίχως εργασιακά δικαιώματα, επί μήνες απλήρωτοι...
χρεοκοπημένες μικροεπιχειρήσεις, καταχρεωμένα -πρώην υγιεί- νοικοκυριά...
ανυπεράσπιστοι συνταξιούχοι που τους λεηλάτησαν δεδουλευμένα μιας ζωής,
ασφαλισμένοι άρρωστοι και ανήμποροι που έχασαν πια το δικαίωμα να έχουν μια αξιοπρεπή περίθαλψη...
κακοσιτισμένοι μαθητές που λιποθυμούν σε σχολεία... δίχως θέρμανση!
άνθρωποι που ζουν... στο σκοτάδι γιατί τους κόψανε το ρεύμα μη πληρώνοντας παράνομα χαράτσια...
σπίτια παγωμένα εξαιτίας της απαγορευτικής τιμής -που επέβαλε το κράτος- του πετρελαίου θέρμανσης...
νέοι που έπαψαν να ονειρεύονται...
όλοι ελπίζουν!  

 Ελπίζουν...
  ...ότι το κράτος θα πάψει να συμπεριφέρεται σαν τιμωρός!
 ...ότι δε θα παρθούν τα απάνθρωπα μέτρα που υπερασπίστηκε και ψήφισε με ζήλο η κυβέρνησή μας (που δεν τη στηρίζει ούτε καν το 1/3 του λαού!) για το 2013...
 ...ότι θα λογοδοτήσουν όλοι αυτοί ( ανέντιμοι πάμπλουτοι πολιτικοί μας, εφοπλιστές που αύξησαν ακόμα περισσότερο φέτος τα κέρδη τους, φοροφυγάδες βιομήχανοι, ευνοημένοι τραπεζίτες, χρηματιστές που επωφελούνται της κρίσης ποντάροντας στην κακομοιριά μας, ξεπουλημένα ΜΜΕ και δημοσιογράφοι...)  που δε σεβάστηκαν το σύνταγμα, μας εξαπάτησαν και είτε τρομοκρατώντας, είτε μοιράζοντας  ψεύτικες υποσχέσεις και συχωροχάρτια αισιοδοξίας, 
μας οδήγησαν στην πρωτοφανή τραγική κατάσταση που βιώνουμε σαν λαός... στην ταπείνωση, στην απόγνωση...
 ελπίζουν...
....ότι ο φτωχός κόσμος θα ξυπνήσει από τον εφιάλτη και θα πάρει τη τύχη του αλλά και της καταπονεμένης Ελλάδας στα δικά του "καθαρά" χέρια.
Όλοι ελπίζουν, μαζί κι εγώ...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Περίεργα... έργα καλλιτεχνών

 Δεν είναι φωτογραφία αλλά υπερρεαλιστική ζωγραφική με στυλό! (Samuel Silva, Αύγουστος 2012)
perierga.gr - Τα ωραιότερα... παράξενα έργα τέχνης για το 2012!


Η ψευδαίσθηση της βαρύτητας! (Η καλλιτέχνης Cornelia Konrads παρουσιάζει σε ανοιχτούς χώρους έργα που μοιάζουν να αιωρούνται στο κενό, Απρίλιος 2012) perierga.gr - Τα ωραιότερα... παράξενα έργα τέχνης για το 2012!
  Πορτρέτο με κλωστή και καρφιά! (Kumi Yamashita, Νέα Υόρκη, Ιούνιος 2012)
perierga.gr - Τα ωραιότερα... παράξενα έργα τέχνης για το 2012!
  Σκαλίζοντας… τοπία σε βιβλία! (Guy Laramée, Ιούνιος 2012)
perierga.gr - Τα ωραιότερα... παράξενα έργα τέχνης για το 2012!


  Γιγαντιαίο γλυπτό-ψάρι από πλαστικά μπουκάλια! (Παραλία στο Ρίο, Βραζιλία, Ιούνιος 2012)
perierga.gr - Τα ωραιότερα... παράξενα έργα τέχνης για το 2012!
  Ανθρώπινη ανατομία με ρολά χαρτιού! (Lisa Nilsson, Φεβρουάριος 2012)

perierga.gr - Τα ωραιότερα... παράξενα έργα τέχνης για το 2012!



Ο Kινέζος καλλιτέχνης Ju Duoqi δημιουργεί αντίγραφα έργων των πιο διάσημων ζωγράφων, χρησιμοποιώντας διάφορα είδη λαχανικών!
Μεταξύ αυτών βρίσκονται πίνακες του Πικάσο, του βαν Γκογκ, του ντα Βίντσι και πολλών άλλων κορυφαίων ζωγράφων.
Perierga.gr - Πίνακες από λαχανικάPerierga.gr - Πίνακες από λαχανικά

Perierga.gr - Πίνακες από λαχανικά
Perierga.gr - Πίνακες από λαχανικά


Perierga.gr - Πίνακες από λαχανικά
Perierga.gr - Πίνακες από λαχανικά


Perierga.gr - Πίνακες από λαχανικά



Perierga.gr - Πίνακες από λαχανικά
Perierga.gr - Πίνακες από λαχανικάPerierga.gr - Πίνακες από λαχανικάPerierga.gr - Πίνακες από λαχανικάPerierga.gr - Πίνακες από λαχανικά


Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ανέκδοτα αρχαίων Ελλήνων

Είπε κάποιος στον Αρίστιππο ότι η Λαΐδα δεν τον αγαπά, αλλά προσποιείται ότι τον αγαπά. Ο Αρίστιππος απάντησε:
«Ούτε το κρασί ή το ψάρι με αγαπούν, εγώ όμως τα απολαμβάνω».


Είπε κάποιος στον Διογένη:
«Οι συμπολίτες σου σε καταδίκασαν σε εξορία».
Και ο φιλόσοφος απάντησε:
«Κι εγώ τους καταδίκασα να μένουν στον τόπο τους».


Ο Διδύμων, οφθαλμίατρος της εποχής εξετάζει το μάτι μιας κοπέλας. Ο  Διογένης τον βλέπει. Ξέρει ο Διογένης ότι ο Διδύμων είναι τύπος ερωτίλος, κοινώς γυναικάς. Και του λέγει «Πρόσεξε Διδύμωνα, μήπως εξετάζοντας τον οφθαλμό, φθείρεις την κόρην».

Επαινούσαν μερικοί μπροστά στον Άγη τους Ηλείους, γιατί ήταν πολύ  δίκαιοι κριτές στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο Άγης ρώτησε με απορία:
- Και είναι τόσο σπουδαίο το ότι οι Ηλείοι μια φορά στα τέσσερα χρόνια γίνονται δίκαιοι;


Ένας πατέρας ζήτησε από τον Αρίστιππο να διδάξει τον γιο του. Ο φιλόσοφος ζήτησε αμοιβή 500 δραχμές. Ο πατέρας θεώρησε υπερβολικό το ποσό.
-«Με τόσα χρήματα», είπε, «θα μπορούσα να αγοράσω ένα ζώο».
-«Αγόρασε», είπε ο Αρίστιππος, «κι έτσι θα έχεις δύο».


Ο Διογένης ζητούσε ελεημοσύνη από ένα άγαλμα. Όταν τον ρώτησαν γιατί
κάνει κάτι τέτοιο απάντησε:
- Εξασκούμαι στο να μην απογοητεύομαι από την αναισθησία των ανθρώπων.


Παρακινούσαν τον Φίλιππο τον Μακεδόνα να εξορίσει κάποιον που τον κακολογούσε. Ο Φίλιππος απάντησε:
- Δεν είστε καλά!! Θέλετε να τον στείλω να με κατηγορεί και σ’ άλλα μέρη;


Ένας φαλακρός έβριζε τον Διογένη. Ο φιλόσοφος γύρισε και του είπε:
«Δεν σου ανταποδίδω τις βρισιές, αλλά θα ήθελα να πω ένα «μπράβο» στις  τρίχες σου, γιατί απαλλάχτηκαν από ένα κακορίζικο κεφάλι».


Ρώτησε κάποιος τον Αντισθένη τι είδους γυναίκα θα ήταν κατάλληλη για γάμο. Ο φιλόσοφος του είπε:
«Το πράγμα είναι δύσκολο. Αν παντρευτείς ωραία, θα την έχεις με άλλους κοινή, αν άσχημη, θα είναι σαν να σου επέβαλαν ποινή».


Πληροφορήθηκε ο Αριστοτέλης από κάποιον ότι μερικοί τον έβριζαν. Ο φιλόσοφος απάντησε: «Καθόλου δεν με νοιάζει. Όταν είμαι απών, δέχομαι  ακόμα και να με μαστιγώνουν».

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Φανταστικές δημιουργίες με... παλιά αντικείμενα!

Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια αρκεί να έχουμε… με το μέρος μας διάφορα παλιά αντικείμενα που έχουν φθαρεί ή δεν τα χρησιμοποιούμε πια, αρκετές δόσεις φαντασίας, πολλή υπομονή και επιμονή και το σημαντικότερο… τη χαρά της μεταμόρφωσης! Κάντε, λοιπόν, μια βόλτα στο πατάρι ή στην αποθήκη, συγκεντρώστε όλα τα άχρηστα αντικείμενα και πάρτε μερικές ιδέες…

 Ξύλινη σκάλα-βιβλιοθήκη
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων! perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!

 
 Βιβλία-ράφια
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!
  
Καπέλα-φωτιστικά
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!
  
Ρακέτες-καθρέφτες
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!
 
Πλαστικές κρεμάστρες-παραβάν
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!



Μπανιέρα-καναπές
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων! perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!
 
Μπουκάλια κρασιού-φωτιστικό οροφής
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων! perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!
Γάντι-αρκουδάκι
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!
 
Ακτίνες ποδηλάτου-ρολόι
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!
 
Θήκη CDs-τάπερ για σάντουιτς
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!
Κλειδιά-κρεμάστρες
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!
 
Καπάκια μπουκαλιών-κεριά
perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων! perierga.gr- Πρωτότυπες ιδέες επαναχρησιμοποίησης παλιών αντικειμένων!


Λάθος το ήξερες!!

- Οι θάλασσες και οι λίμνες δεν είναι μπλε επειδή αντανακλούν το χρώμα του ουρανού, αλλά επειδή το νερό είναι μπλε –απλώς σε μικρές ποσότητες το ανθρώπινο μάτι δεν το αντιλαμβάνεται.

- Τα νύχια και τα μαλλιά δεν συνεχίζουν να μεγαλώνουν μετά το θάνατο. Το δέρμα είναι που αφυδατώνεται και υποχωρεί, δημιουργώντας αυτή την εντύπωση.

- Το Σινικό Τείχος δεν φαίνεται από το φεγγάρι. Για την ακρίβεια, καμία ανθρώπινη κατασκευή δεν φαίνεται από το φεγγάρι. Η πεποίθηση αυτή διαδόθηκε από τον Richard Haliburton, πολύ πριν την πρώτη αποστολή στη σελήνη.

- Η μνήμη του χρυσόψαρου διαρκεί πολύ περισσότερο από μερικά δευτερόλεπτα.

- Οι νυχτερίδες δεν είναι τυφλές. Μπορεί τα περισσότερα είδη να χρησιμοποιούν τον ήχο για να προσανατολιστούν, αλλά όλα τους έχουν μάτια και μπορούν μια χαρά να δουν. Μάλιστα, πολλές εξ αυτών βλέπουν τέλεια και στο σκοτάδι.

- Οι οικιακές μύγες δεν ζουν μόνο 24 ώρες. Ζουν κατά μέσο όρο από 20 έως 30 μέρες.

- Δεν θα βλάψετε έναν υπνοβάτη ξυπνώντας τον. Αντιθέτως, εκείνος μπορεί να βλάψει τον εαυτό του σκοντάφτοντας πάνω σε αντικείμενα ή πέφτοντας από σκάλες καθώς περπατά ενώ κοιμάται.

- Η μυωπία δεν προκαλείται από το διάβασμα ή από την τηλεόραση, ούτε επηρεάζεται από τη χρήση γυαλιών ή φακών επαφής. Επίσης, δεν υπάρχει κανένας γνωστός τρόπος πρόληψής της.

- Ο κεραυνός μπορεί μια χαρά να χτυπήσει το ίδιο σημείο δύο φορές – και τρεις και τέσσερις και εκατό.

- Δεν χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας. Η φράση αποδίδεται στον Αμερικανό ψυχολόγο και φιλόσοφο William James, που -απ’ ό,τι φαίνεται- τη χρησιμοποίησε μεταφορικά.

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ξέρεις ότι η στάχτη....

  Η Αλισίβα είναι η γνωστή μας στάχτη ή το σταχτόνερο και
 θεωρείται το καλύτερο απορρυπαντικό που επινόησε ποτέ ο άνθρωπος!
 Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει σε βάθος. Κάνει τα πιάτα μας να τρρρρίζουν από καθαριότητα και όχι μόνο τα πιάτα, αλλά όλα τ' αγγεία. Καθαρίζει τα πάντα. Ακόμα και τους πιο δύσκολους λεκέδες. Βράστε την στάχτη με νερό και τρίψτε με αυτό οτιδήποτε θέλετε να καθαρίσετε. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. Καθαρίζει ακόμα και τις σκουριές, που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα. Απίστευτη καθαριότητα και υγιεινή!

Την χρησιμοποιούμε στην παρασκευή μουσταλευριάς, αλλά και στην ζαχαροπλαστική γενικότερα. Η νοστιμότερη και υγιεινότερη μουσταλευριά, εμπεριέχει στην συνταγή ικανή ποσότητα στάχτης. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που της δίνει, καθαρίζει και το άντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Στάχτη επίσης χρησιμοποιούμε στην παρασκευή ψωμιού. Κάνει την διαφορά...

Ρίξτε την στον κήπο σας. Αφρατεύει το χώμα, ταΐζει τα φυτά και περιορίζει αισθητά την ύπαρξη και αναπαραγωγή όλων των βλαπτικών εντόμων και ζιζανίων. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα, η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη.

Διώχνει τις ενοχλητικές μυρμηγκοφωλιές χωρίς να σκοτώνει τα μυρμήγκια. Ρίξτε στην είσοδο της μυρμηγκοφωλιάς που εμφανίστηκε σε λάθος σημείο μερικές χούφτες στάχτη. Τα μυρμήγκια δεν μπορούν ούτε να την περάσουν, ούτε να την μεταφέρουν, με αποτέλεσμα να μετακινήσουν την είσοδο της φωλιάς τους αλλού.

Σκορπίστε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης σας. Τυχόν κατσαρίδες και παρόμοια ενοχλητικά έντομα, καθώς και ποντίκια και άλλα τρωκτικά θα μετοικήσουν, όσο πιο μακριά γίνεται και δεν θα ξαναεμφανιστούν όσο υπάρχει στάχτη.

Έπιασε το παιδί σας ψείρες στο σχολείο; Γέμισε ο σκύλος σας τσιμπούρια και ψύλλους; Στάχτη! Το καλύτερο αντιπαρασιτικό! Ίσως για μερικές ώρες το παιδί σας και ο σκύλος σας να φαντάζουν... σαν γέροι, αλλά τα παράσιτα απλώς θα εξαφανιστούν. Ανακατέψτε την στάχτη με ξύδι, μέχρι που να γίνει πηχτή λάσπη και αλείψτε το τριχωτό.

Κιτρίνισαν τα δόντια σας; Μην ανησυχείτε! Τρίψτε τα με στάχτη. Σαν του μωρού θα γίνουν!

Μαζεύετε τα χειμωνιάτικα ρούχα (όταν έρθει το καλοκαίρι) αλλά σας ανησυχεί ο σκόρος; Πασπαλίστε τα με στάχτη και ξεχάστε τον σκόρο. Μετά καθαρίζουν με ένα απλό τίναγμα και έχουν μια γυαλάδα άλλο πράγμα. Βάλτε και λίγο λεβάντα στο σεντούκι, στο συρτάρι ή στην κασέλα και ησυχάστε για χρόνια!

Λεκιαστήκατε την ώρα που τρώγατε; Βάλτε πάνω λίγο στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τρίψτε τον λεκέ με ψίχα ψωμιού. Πάει, έφυγε ο λεκές, ως δια μαγείας!.

Χτυπήσατε; Ματώσατε; Διαλύστε λίγο πράσινο σαπούνι μέσα στην αλισίβα, και πλένετε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνετε μετά. Είναι απίστευτη η ταχύτητα επούλωσης.

Αν θέλετε να... μην γεράσετε ποτέ (λέμε τώρα!) να λούζεστε με ξυδόνερο και να μπανιαρίζεστε με αλισίβα. Σας υπόσχεται η στάχτη πως, δεν θα χρειαστείτε ποτέ λίφτινγκ ή μπότοξ.

Παλιά οι σιδηρουργοί για να σκληραίνει το σίδερο, το έσβηναν μέσα σε ένα μίγμα από αίμα και στάχτη. Ήταν το πρώτο είδος ατσαλιού.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Στιγμές από την εκδρομή στο "Μύλο των Ξωτικών"

Στιγμές από την μονοήμερη εκδρομή που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Κεραματών στο "Μύλο των Ξωτικών" στα Τρίκαλα στις 15/12/12

Δύο λεωφορεία, 90 εκδρομείς, μικροί και μεγάλοι, ξεκινήσαμε πρωί-πρωί από τις Κεραμάτες, γεμάτο κέφι κι όρεξη, με προορισμό τα Τρίκαλα.
Ο καιρός με το μέρος μας... ήλιο με αραιή συννεφιά αλλά... και αρκετό κρύο!
Στο ύψος του Μετσόβου όλη η περιοχή κατάλευκη από τα χιόνια! Ευτυχώς ο δρόμος  καθαρός.
Πρώτη ουσιαστική στάση για... καφέ στην  Καλαμπάκα. 
Επόμενη στάση μέσα στα Τρίκαλα στο μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας (Κουρσούμ Τζαμί) όπου θαυμάσαμε απίστευτες αρχαιοελληνικές μηχανοκίνητες -βασισμένες κυρίως στην πίεση του ατμού- εφευρέσεις όπως... συναγερμοί! αυτόματες πόρτες! κανόνια! ιπτάμενα πουλιά!....
Τέλος, φτάσαμε στο Μύλο των Ξωτικών! 

Μουσική, φώτα, σαπουνόφουσκες, τεχνητό χιόνι... Εργαστήρια σοκολάτας, καραμέλας, ψωμιού... πρωτότυπα σοκολατένια τατουάζ, προσωπογραφίες καρικατούρες., χριστουγεννιάτικα βραχιόλια, σκουλαρίκια, μενταγιόν...
Περίεργες σοκολατολιχουδιές, γλυκές απολαύσεις, καφέ και γρήγορο φαγητό στο χέρι. Παγοδρόμιο, παιχνίδια, λούνα παρκ.. .και παντού  Ξωτικά, Άι Βασίληδες, κουκλόσπιτα, παραστάσεις (με χορό, μπαλέτο, τραγούδι) στη μικρή όμορφη χριστουγεννιάτικη σκηνή...

 Ενθουσιασμός, φωνές, χαρές, γέλια και ξεφάντωμα για τα πιτσιρίκια... ορθοστασία, ποδαρόδρομος και κούραση για μας τους μεγαλύτερους!

 

 Πραγματικά κάτι το διαφορετικό που πιστεύω αξίζει κανείς να ζήσει με την οικογένειά του αλλά και φίλους. Μια άλλη νότα, γιορτινή και εξωπραγματική που μας δίνει έστω και για λίγο την ευκαιρία να αποδράσουμε από την καθημερινότητα και τα προβλήματα.


.