Τρίτη, 30 Απριλίου 2013

Ψήσιμο στη σούβλα

 Το Σάββατο πλένουμε καλά το αρνί -ειδικά στον λαιμό- να φύγουν όλα τα αίματα και το κρεμάμε αφού πρώτα το τυλίξουμε με ένα σεντόνι για να αποφύγουμε τις ενοχλητικές μύγες. Το ιδανικό βάρος για το αρνί στη σούβλα είναι 10 με 12 κιλά.
Την Κυριακή πρωί-πρωί ανάβουμε πρώτα τη φωτιά (συνολικά θα χρειαστούν 10-15 κιλά κάρβουνα) και μετά ετοιμάζουμε τον οβελία. Περνάμε τη σούβλα κατά μήκος του αρνιού, μέσα από τον λαιμό και το μέσον του κεφαλιού (και όχι από το στόμα) και το στερεώνουμε. Να χρησιμοποιήσετε σπάγκο για το δέσιμο στην σούβλα και όχι σύρμα, το οποίο “κόβει” το κρέας.

Στερεώνουμε λοιπόν το αρνί στην σούβλα, δένοντάς το στα πόδια, στον λαιμό αλλά και στην ράχη, ανοίγοντας δύο τρύπες στο κρέας. Ο σπάγκος δεν πρόκειται να καεί κατά την διάρκεια του ψησίματος, γιατί θα λιπαίνεται συνέχεια από το λίπος του αρνιού.
  Μέχρι να πέσει η φωτιά, αλείφουμε το αρνί εξωτερικά και εσωτερικά με χοντρό αλάτι και πιπέρι, ράβουμε την κοιλιά του και το τοποθετούμε στην ψηλότερη σκάλα της ψησταριάς. Στην αρχή πρέπει να το κρατήσουμε ψηλά, μέχρι να κατεβάσει τα ζουμιά του. Δεν πρέπει να έχουμε κάρβουνα κάτω από την μέση του οβελία. Φωτιά χρειαζόμαστε μόνο κάτω από τα πόδια και κάτω από τις σπάλες, δηλαδή τα χεράκια του αρνιού. Παράλληλα, γυρνάμε την σούβλα με μια μέση ταχύτητα, ούτε πολύ αργά, ούτε πολύ γρήγορα.
 Όταν κατέβουν αρκετά τα ζουμιά του εδέσματός μας (μετά από μία ώρα περίπου), κατεβάζουμε το αρνί πιο χαμηλά. Το αφήσουμε μέχρι το τέλος σε αυτή την σκάλα, γυρίζοντας στην ίδια ταχύτητα. Αν χρειαστεί, ίσως στο τέλος, τοποθετούμε λίγα κάρβουνα κάτω από την μέση του αρνιού, για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.Το ψήσιμο κανονικά θα διαρκέσει γύρω στις 4 ώρες.

 Πώς καταλαβαίνουμε ότι το αρνί μας είναι έτοιμο. Όταν πιέζουμε τις κλειδώσεις στα χέρια του αρνιού και το κρέας “ανοίγει”, δεν συναντάμε δηλαδή ιδιαίτερη αντίσταση, το αρνάκι είναι έτοιμο.
Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε για 20 λεπτά με τη σούβλα σε όρθια θέση να στραγγίσει και να κρυώσει λίγο για να μπορεί να κόβεται ευκολότερα.

- Προσοχή στην πολύ δυνατή φωτιά: το αρνί θα αρπάξει απ’ έξω και θα μείνει άψητο από μέσα. Γι’ αυτό, χρειαζόμαστε μια μέτρια φωτιά και καθόλου βιασύνη. Αν δούμε ότι "αρπάζει" παράδειγμα στη μέση μπορούμε στο σημείο εκείνο να το τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο.
- Καθ’ όλη την διάρκεια του ψησίματος, μπορούμε να αλείφουμε τον οβελία με ένα μίγμα από λάδι, λεμόνι και ρίγανη για να βελτιωθεί η γεύση του και να γίνει λαχταριστή η πέτσα του.

- Αν στο μενού της γιορτινής ημέρας έχετε προγραμματίσει και το πατροπαράδοτο κοκορέτσι, πρέπει να γνωρίζετε ότι στο ψήσιμο ακολουθούμε την αντίστροφη τεχνική: Πρώτα το τοποθετούμε χαμηλά, κοντά στην φωτιά για να πάρει χρώμα, και στην συνέχεια το ανεβάζουμε σε πιο ψηλή σκάλα.
Καλή σας όρεξη!

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Πασχαλινο ωράριο καταστημάτων

Η οικονομική κρίση ανεβάζει την αρτηριακή πίεση

To στρες ανεβάζει την πίεση: αυτή είναι τα ευρήματα έρευνας που δείχνει την άρρηκτη σχέση ανάμεσα στην αρτηριακή πίεση και το άγχος. Και όπως υποστηρίζουν οι Έλληνες καρδιολόγοι, η ανεργία που μέρα με την ημέρα απειλεί ολοένα και περισσότερους στη χώρα μας αυξάνει τα επίπεδα στρες και συνεπώς αυξάνει και τη συχνότητα εμφάνισης της υπέρτασης.

Τα δεδομένα αυτά επιβεβαιώνονται και σε πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Hypertension» σε δείγμα 123.000 ανθρώπων. Ειδικότερα, φάνηκε ότι όταν τα επίπεδα του στρες αυξάνονται κατά μία μονάδα, αυξάνεται κατά 1% και η αρτηριακή πίεση!

Πάντως, όπως υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας τα οφέλη της συχνής αερόβιας άσκσης χαρίζουν χρόνια ζωής. Ειδικότερα και σύμφωνα με τον ίδιο, 30 λεπτά άσκησης, πέντε με εφτά ημέρες την εβδομάδα, μπορούν να μειώσουν κατά 20% τη θνησιμότητα σε πληθυσμούς υπερτασικών.

Συνεπώς, η άσκηση σε καθημερινή βάση, η διακοπή του καπνίσματος και η ισορροπημένη καθημερινή διατροφή, είναι οι «χρυσές συμβουλές» των ειδικών για την καρδιακή πρόληψη.

Μειωμένο ρεύμα

Από τις 11:00-07:00

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ.

Η θερινή περίοδος ισχύει από 1η Μαΐου 2013 έως 31η Οκτωβρίου 2013 και το ωράριο από 11:00-07:00. Κατά τους χειμερινούς μήνες ισχύει διακεκομμένο ωράριο για τη μειωμένη χρέωση (6 ώρες τη νύχτα και 2 το μεσημέρι).

Το πάγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι δύο ευρώ το τετράμηνο, ενώ οι κιλοβατώρες ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης χρεώνονται με 0,06610 Euro/kWh.

Άνοιξη στις Κεραμάτες

Μετά από έναν αρκετά βροχερό -όχι όμως πολύ κρύο- παρατεταμένο χειμώνα ήρθε η Άνοιξη! Που όμως, με τις ηψηλές θερμοκρασίες της θυμίζει περισσότερο... καλοκαίρι!
 Η πορτοκαλιά με τα λευκά της άνθη, μαζί με τα ροζοκόκκινα τής λεμονιάς, φροντίζουν κάθε χρόνο να τη καλωσορίζουν με το μοναδικό πλούσιο άρωμά τους! Μοσχοβολούν οι Κεραμάτες, μοσχοβολά ο κάμπος.
 Γαλάζιο και πράσινο γίνονται ένα και κάπου εκεί κρυμμένο ένα κόκκινο μπουμπουκάκι τριανταφυλλιάς να περιμένει να ανοίξει κι αυτό, να δώσει το γλυκό άρωμά του... 
Καλό Πάσχα!

Πασχαλινά αυγά... έργα τέχνης


 Αφήστε την φαντασία σας να τρέξει, πάρτε και μερικές ιδέες από εδώ και δημιουργήστε αυγά έργα τέχνης... Καλό Πάσχα!

1. Με κόλλα και πολύχρωμα ζαχαρωτά
perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!

 2. Με πολύχρωμες κλωστές
perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!

3. Με αποξηραμένα λουλούδια, τούλι και βράσιμο σε νερό με κρεμμύδια
perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!

4. Με τρυπάνι και κέντημα με πολύχρωμες κλωστές (άδειο αυγό)
perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!

5. Με παλιές γραβάτες


perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!


6. Πλέξιμο με βελονάκι
perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!

7. Συνεχίστε να προσθέτετε νερό στο χρώμα για διαφορετικές αποχρώσεις
perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!

8. Με ταινίες χρωματιστές σε διάφορα μεγέθη
perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!

9. Με κόλλα, ζυμαρικά και φακές
perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!

10. Με αυτοκόλλητη ταινία σε διάφορα σημεία
perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!

11. Βράστε ένα αυγό που έχετε ραγίσει μέσα σε τσάι
perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!perierga.gr - 10+1 πρωτότυπες ιδέες για να διακοσμήσετε τα πασχαλινά αυγά!

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Τρίτο Πανελλαδικά το Σχολείο Κεραματών

 Το Δημοτικό Σχολείο Κεραματών ανακυρήχθηκε ΤΡΙΤΟ στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα "Η χρήση του δρόμου είναι... στο χέρι σου. Αύριο εγώ θα οδηγώ"




Συγκεκριμένα, ανάμεσα σε 8000 ζωγραφιές 

που στάλθηκαν, η μία από τις τρεις ζωγραφιές

με τέμπερα πάνω σε χαρτί ακουαρέλας

 του 2/θ Δημοτικού Σχολείου Κεραματών 

που δείχνει μια χελώνα να λέει:

 "ΌΠΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΓΩ ΦΟΡΑΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ... ΚΡΑΝΟΣ! ΕΣΥ; 

ΤΥΧΑΙΟ ΠΟΥ ΖΩ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ! 

πήρε το Βραβείο σαν τρίτη καλύτερη ζωγραφιά με έξυπνο σλόγκαν.
 
Να σημειώσουμε ότι στον Πανελλήνιο 
 
Διαγωνισμό Σκίτσου συμμετείχαν πάρα πολλά σχολεία, 

ακόμη και ελληνικά σχολεία του εξωτερικού!

Μπράβο σε όλους τους 17 μαθητές του σχολείου! 






Τέλος, το Δημοτικό Σχολείο Κεραματών περιμένει τα αποτελέσματα και από άλλους τέτοιους μαθητικούς διαγωνισμούς που συμμετείχε τη φετινή σχολική χρονιά.





Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Απίστευτη ιστορία στην Πρέβεζα

Μια απίστευτη ιστορία με την αγάπη ενός αδέσποτου στον ψαρά που το φρόντιζε.

Μια απίστευτη ιστορία που θυμίζει εκείνη του Χάτσικο, που είχε συγκινήσει όλον τον κόσμο με το να περιμένει, έως τον θάνατό του, το αφεντικό του, είναι αυτή που εκτυλίχθηκε και συνεχίζει να εκτυλίσσεται στο χωριό του Αγ. Θωμά στην Πρέβεζα.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες όταν χάθηκε ένας αγαπητός άνθρωπος της τοπικής κοινωνίας από τον Αγ. Θωμά Πρέβεζας, ο Λάκης, όπως τον γνώριζαν πολλοί.
Για τον Λάκη, το ψάρεμα την περασμένη Τρίτη, ήταν το τελευταίο του αφού βρέθηκε νεκρός δίπλα στην βάρκα του στο λιμάνι του χωριού.
Ο άτυχος άντρας όμως είχε και μια άλλη αγάπη εκτός από το ψάρεμα. Τα ζώα. Έτσι συχνά τάιζε αδέσποτα σκυλιά που περιφέρονταν γύρω του στο λιμάνι όταν γύριζε από το ψάρεμα.
Μαζί με αυτά και ένα μικρό θηλυκό σκυλάκι, που πρόσφατα μάλιστα είχε γεννήσει.
Μετά τον θάνατο του Λάκη, του δόθηκε το όνομα Αβγόλα.
Την Αβγόλα ο Λάκης την φρόντιζε από μικρή, όπως περιγράψανε στο pamepreveza.gr με κάθε λεπτομέρεια οι συγγενείς του.
Όπου και να πήγαινε ο Λάκης, η Αβγόλα τον ακολουθούσε. Τον ακολουθούσε στο λιμάνι και τον περίμενε να επιστρέψει από το ψάρεμα. Τον ακολουθούσε στο καφενείο του χωριού και τον περίμενε έξω από αυτό.


Όλα ξεκίνησαν εκείνη την Τρίτη, όταν η Αβγόλα περίμενε με ανυπομονησία το αφεντικό της στην προβλήτα του λιμανιού, στο χωριό.
Μάταια όμως, ο Λάκης δεν είχε εμφανιστεί και έτσι η Αβγόλα στάθηκε δίπλα στην βάρκα του. Η λύπη διαγράφονταν στο πρόσωπο του σκυλιού.
Όλες αυτές τις μέρες έως ότου η σωρός του άτυχου ψαρά φτάσει στο χωριό, αφού είχε μεταφερθεί στα Γιάννενα για νεκροψία, το μικρόσωμο ζώο ήταν ανήσυχο. Τριγυρνούσε από εδώ και από εκεί, σαν κάτι να έψαχνε. Μάλιστα δεν ήταν λίγες οι φορές που μπήκε στο σπίτι του Λάκη, κοίταζε για λίγο το κρεβάτι του και έφευγε.
Την μέρα της κηδείας, η Αβγόλα, μπήκε μέσα στην εκκλησία και μπροστά στα έκπληκτα μάτια όσων βρέθηκαν εκεί πήγε και έκατσε κάτω από το φέρετρο. Εκεί η μικρή σκυλίτσα αποχαιρετούσε, ίσως, με τον δικό της βουβό τρόπο, τον άνθρωπο που την τάιζε.
Μάταιη ήταν η προσπάθεια κάποιων κυριών να την απομακρύνουν από την εκκλησία. Η Αβγόλα επέστρεφε ξανά και ξανά και έπαιρνε την δική της θέση δίπλα στο αφεντικό της.
Ακόμα και όταν προσπάθησαν να την δέσουν έξω στο προαύλιο, μάλιστα με μια ζώνη του εκλιπόντος, έτσι ώστε να τον μυρίζει, η Αβγόλα κατάφερε να λυθεί.
Λύθηκε και ακολούθησε το αυτοκίνητο που μετέφερε την σωρό έως το νεκροταφείο.
Εκεί από ένα σημείο όπου έβλεπε τα πάντα κάθονταν και παρακολουθούσε. Συνόδευε με τα λυπημένα της μάτια τον Λάκη στην τελευταία του κατοικία.


Και το συγκλονιστικό περιστατικό δεν άργησε να συμβεί...

Την ώρα που το φέρετρο έμπαινε στον τάφο η Αβγόλα πήδηξε μέσα και βρέθηκε στα χέρια του Λάκη, μπροστά στα έκπληκτα μάτια συγγενών και φίλων.
Κατάφεραν και την έβγαλαν, γεμίζοντας με μεγαλύτερη θλίψη συγγενείς και φίλους που βρέθηκαν εκεί.
Ακόμα και μετά, η Αβγόλα, δεν έπαψε να αναζητεί τον αφεντικό της...

Μέχρι και σήμερα. Η θλίψη είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της και πλέον βρίσκει την αγάπη κοντά στους συγγενείς του άτυχου ψαρά.

Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

Γιατροσόφια των παλιών

 
Τα.... γιατροσόφια των παλιών μπορεί να φαντάζουν ανίσχυρα μπροστά στα επιτεύγματα της ιατρικής, αλλά η αλήθεια είναι, ότι πολλές φορές έχουν αποδειχτεί σωτήρια για διάφορες παθήσεις.

Γαρίφαλο για τα κοψίματα

Ψεκάστε με σκόνη από γαρύφαλλο (το μπαχαρικό) στην περιοχή που κοπήκατε για να περιορίσετε τη μόλυνση. Το λάδι από το γαρύφαλλο είναι πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό που είναι αντισηπτικό και έχει καταπραϋντική δράση.

Γλυκόριζα για την καούρα
Αν και δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, η γλυκόριζα μπορεί όχι μόνο να «διώξει» την καούρα αλλά να επιλύσει το πρόβλημα. Έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για το στομάχι, καθώς είναι ουσιαστικά ένα φυτικό αντιόξινο, αν και η κατάχρηση βέβαια μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις, ανεβάζοντας την πίεση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε γλυκοριζικό οξύ.

Γιαούρτι για την κακή αναπνοή
Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα ζωντανά βακτήρια στο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορούν να καταστείλουν τα επίπεδα της κακής αναπνοής, που προκαλούν τα βακτηρίδια. Εναλλακτικά, για την κακή αναπνοή μπορείτε να μασήσετε και ένα κλωναράκι μαϊντανό.

Ελαιόλαδο για το έκζεμα

Το ελαιόλαδο είναι πλούσια πηγή βιταμίνης E, γεγονός που το καθιστά φυσικό ενυδατικό για το δέρμα. Τοποθετήστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο σώμα σας μετά από το ντους, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό. Το ελαιόλαδο έχει την ικανότητα να «σφραγίζει» την υγρασία και να απαλύνει τον πόνο από τα επώδυνα εκζέματα.

Στοματικό διάλυμα για τους μύκητες των ποδιών
Ένα ποδόλουτρο με …στοματικό διάλυμα για περίπου 15 με 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα, μπορεί να σας απαλλάξει από τους μύκητες των ποδιών. Τα αντισηπτικά και απολυμαντικά του συστατικά είναι αρκετά ισχυρά, για να «επιτεθούν» στους μύκητες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς, ότι τα στοματικά διαλύματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες καταστάσεις, από τη θεραπεία της γονόρροιας μέχρι και τον …καθαρισμό δαπέδων. Το στοματικό διάλυμα είναι ιδανικό και για τις «φουσκάλες». Απλά, τοποθετήστε λίγη ποσότητα πάνω στη φουσκάλα 2 με 3 φορές την ημέρα και αφήστε το να στεγνώσει.

Ζάχαρη για το λόξυγκα

Ο λόξυγκας μπορεί να μην είναι …πάθηση, είναι όμως αρκετά ενοχλητικός. Για να τον σταματήσετε αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι η ξαφνική γλυκύτητα στη γλώσσα, «παραφορτώνει» τις νευρικές απολήξεις στο στόμα και σταματά το σπασμό του λόξυγκα.

Δαγκώστε ένα μολύβι για τον…πονοκέφαλο
Όσο παράδοξο και αν ακούγεται ένα απλό μολύβι μπορεί να σας θεραπεύσει από τον πονοκέφαλο. Αρκετές περιπτώσεις πονοκεφάλων οφείλονται στην ένταση που προκαλείται, όταν σφίγγετε ασυναίσθητα τα σαγόνια σας. Όταν όμως δαγκώσετε ένα μολύβι, στην ουσία, αναγκάζετε τους μυς των σαγονιών να χαλαρώσουν, απομακρύνοντας την ένταση από το κεφάλι.

Τσίχλα για την κούραση

Μελέτες, που έχουν γίνει, έχουν δείξει, ότι αν μασάτε τσίχλα μέντας ή κανέλας αυξάνετε την εγρήγορση του εγκεφάλου σας και μειώνετε την κούραση μέχρι και 20%. Μάλιστα, σε ειδικά τεστ που έγιναν, αναφέρθηκε, ότι όσοι συνήθιζαν να μασούν τσίχλα μέντας ή κανέλας παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα απογοήτευσης κατά 20% και αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης κατά 30% .

Ελιές και λεμόνι για τη ναυτία
Η ναυτία συνήθως προκαλεί υπερβολική έκκριση σιέλου, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί ζάλη. Τρώγοντας ελιές ή πιπιλίζοντας ένα λεμόνι, όταν ακόμα η ναυτία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αίσθηση (της ναυτίας), λόγω των τανινών που περιέχουν τόσο οι ελιές όσο και τα λεμόνια.

Βότκα για τη μυρωδιά των ποδιών

Λίγα πράγματα υπάρχουν, τα οποία μάλλον …δε μπορεί να θεραπεύσει η βότκα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε, αυτή της δυσοσμίας των ποδιών, η βότκα είναι ιδανική λύση. Σκουπίστε τα πόδια σας με ένα πανί, το οποίο προηγουμένως έχετε υγράνει με βότκα. Η βότκα έχει αντισηπτική δράση και μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο καταστρέφει την οσμή, που προκαλούν τα βακτηρίδια και οι μύκητες και παράλληλα, στεγνώνει την υγρασία, που αφήνουν αυτοί οι οργανισμοί μεγαλώνοντας.

Παγωτό για το κάψιμο
Ο ιστός στον ουρανίσκο της στοματικής κοιλότητας έχει μόλις μερικά χιλιοστά πάχος, γι ‘αυτό είναι πολύ ευαίσθητος στα ζεστά τρόφιμα. Στην περίπτωση, που καείτε από κάποιο ζεστό τρόφιμο, φάτε μία κουταλιά παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Η δροσιά αυτή μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση. Ένα κρύο ποτό ή ένα παγάκι στο στόμα θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά προσοχή: αφαιρέστε το παγάκι γρήγορα, πριν επιδεινώσει την κατάσταση.

Ντομάτες για την ακμή

Οι ντομάτες είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α και C, αντιοξειδωτικών και όξινων στοιχείων, που συμβάλουν στην καταπολέμηση δερματολογικών παθήσεων ελαφριάς μορφής. Η θεραπεία της ντομάτας είναι μάλιστα ιδανική για λιπαρά δέρματα. Λιώστε μία μικρή ντομάτα σε πολτό και στη συνέχεια απλώστε τον στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη για περίπου μία ώρα και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε (το πρόσωπό σας). Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα για μία εβδομάδα.

Μαγειρική σόδα για την ουρολοίμωξη
Στα πρώτα σημάδια των συμπτωμάτων, πιείτε ένα διάλυμα το οποίο θα περιέχει ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 8 κουταλιές νερό. Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα. Η μαγειρική σόδα καθιστά το περιβάλλον της ουροδόχου κύστης πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανότητα των βακτηρίων να πολλαπλασιάζονται.

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Η Ήπειρος πρώτη σε ανεργία

Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στη χώρα με την έναρξη του 2013, καθώς εκτινάχθηκε στο 27,2% και οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα.

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθε σε 3.346.423 άτομα.
Στις γυναίκες, η ανεργία ανέρχεται σε 31,4%  και στους άνδρες σε 23,9% .

Ηλικιακά, πλήττονται κυρίως τα άτομα 15- 24 ετών 59,3% και η πλέον παραγωγική ομάδα των 25- 34 ετών 34,2% . Ακολουθούν, οι ηλικίες 35- 44 ετών 23,5% . 45- 54 ετών 20,5%.  55- 64 ετών 16,8% και 65- 74 ετών 6,9%

Σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στην πρώτη τριάδα περιλαμβάνονται, η Ήπειρος - Δυτική Μακεδονία (29,2% τον Ιανουάριο 2013 από 23,1% τον Ιανουάριο 2012), η Αττική με 28,4%  και η Μακεδονία- Θράκη με 28,2% .

Μοιράστηκαν φρούτα στο Σχολείο μας


 Μοιράστηκαν σήμερα και στο 2/Θ Δημοτικό σχολείο Κεραματών τα πρώτα πακέτα φρούτων, στους μαθητές του σχολείου. 
Το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων που στηρίζουν το Ευρωπα'ι'κό σχέδιο προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία με σύνθημα "Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά" μοιράζουν φρούτα και κομπόστες σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας. Για τη φετινή σχολική χρονιά προβλέπετε ότι θα επαναληφθεί άλλες δυο φορές. Μαζί με τα φρούτα δόθηκαν στους μαθητές και υφασμάτινες τσαντούλες με το λογότυπο της όλης προσπάθειας, καθώς κι από ένας σελιδοδείκτης. Επίσης πραγματοποιείται στα πλαίσια αυτού του προγράμματος μαθητικός διαγωνισμός αφίσας αλλά και κειμένου που αναδεικνύουν την αξία τον φρούτων στην καθημερινή μας διατροφή.  Στο μέλλον σχεδιάζεται να μοιραστούν και εκπτωτικά κουπόνια αγοράς γάλακτος προς όλους τους μαθητές.


Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

BOOK BARS Νέα μόδα...

perierga.gr - Νέα τάση: Μπαρ-βιβλιοθήκες διασκεδάζουν & μορφώνουν!
perierga.gr - Νέα τάση: Μπαρ-βιβλιοθήκες διασκεδάζουν & μορφώνουν! perierga.gr - Νέα τάση: Μπαρ-βιβλιοθήκες διασκεδάζουν & μορφώνουν! perierga.gr - Νέα τάση: Μπαρ-βιβλιοθήκες διασκεδάζουν & μορφώνουν! Η τάση ξεκίνησε από τη Βρετανία και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε σε όλον τον κόσμο, όπου μπαρ γέμισαν κυριολεκτικά με βιβλία, διαμορφώνοντας κατάλληλα τους χώρους τους με άνετα καθίσματα και ειδικό φωτισμό, έτσι ώστε να προσφέρουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα καλό βιβλίο μαζί με το ποτό τους. Τα book bars ή αλλιώς librarie-bars έγιναν must και πλέον συγκεντρώνουν λάτρεις της διασκέδασης και της λογοτεχνίας που συνδυάζουν άριστα το… τερπνόν μετά του ωφελίμου....



perierga.gr - Νέα τάση: Μπαρ-βιβλιοθήκες διασκεδάζουν & μορφώνουν! perierga.gr - Νέα τάση: Μπαρ-βιβλιοθήκες διασκεδάζουν & μορφώνουν!


perierga.gr - Νέα τάση: Μπαρ-βιβλιοθήκες διασκεδάζουν & μορφώνουν!
perierga.gr - Νέα τάση: Μπαρ-βιβλιοθήκες διασκεδάζουν & μορφώνουν!