Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Τα φθηνότερα πενηντάρια (50 cc) σκούτερ

Τα οχτώ φθηνότερα πενηντάρια (50 cc) σκούτερ των οκτώ πιο γνωστών εταιριών. 


                                                   KYMKO agiliti-F 12'' 50  τιμή 1195


                                                       PIAGGIO ZIP 50 4T  τιμή 1290


                                                         SYM ORBIT-ΙΙ 50  τιμή 1295


                                          APRILIA SPORT CITY ONE 50 2T  τιμή 1510


                                                     HONDA vision 50 14''  τιμή 1780


                                             YAMAHA YN 50 NEO΄S 4T UBS  τιμή 1890


                                                     GILERA RUNNER 50 SP  τιμή 2170



                                                      VESPA LX 50 2T FL  τιμή 2450



Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Τοπίο που κόβει την ανάσα

Το Lexiaguo ή αλλιώς «Κόκκινη Γη» είναι ένα από τα μέρη στον πλανήτη που είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι υπάρχει. Μια σαρωτική παλέτα χρωμάτων στις γεωργικές εκτάσεις έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι το Photoshop έκανε και εδώ τη δουλειά του. Κι όμως, το Lexiaguo είναι πέρα για πέρα ένα αληθινό τοπίο που κόβει την ανάσα και πραγματικά υπάρχει στη Νότια Κίνα. Στην «Κόκκινη Γη» που ονομάστηκε έτσι λόγω των χρωμάτων της, το χρώμα του εδάφους έχει έντονο κόκκινο χρώμα εξαιτίας των μεγάλων κοιτασμάτων οξειδωμένου σιδήρου.

Η λίμνη του έρωτα

Η λίμνη Trnovačko είναι γνωστή για το παράδοξο σχήμα της που μοιάζει με τεράστια καρδιά γεμάτη γαλαζοπράσινο νερό. Βρίσκεται στο Sutjeska National Park στο βόρειο τμήμα του Μαυροβουνίου, σε υψόμετρο 1.517 μέτρων. Στη βάση μιας κοιλάδας που περιβάλλεται από βραχώδεις λοφοσειρές, η λίμνη Trnovačko είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για ντόπιους και ξένους, ενώ θεωρείται ένα από τα ιδανικότερα σημεία για ορειβασία, περπάτημα και κατασκήνωση.

Τα νερά που κατεβαίνουν από τις λοφοσειρές Maglič, Volujak και Bioc καταλήγουν στη λίμνη, ενώ στη βόρεια πλευρά της δεσπόζει το δάσος Vratnice. Από τα πιο πολυφωτογραφημένα σημεία της χώρας και εξαιτίας του σχήματος της λίμνης ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα

Ο πιο θεαματικός δαιδαλώδης δρόμος




Ο δρόμος Transfãgărăşan είναι δημοφιλής στη Ρουμανία καθώς αποτελεί έναν από τους πλέον τρομακτικούς δρόμους στον κόσμο. Και η αλήθεια είναι ότι κόβει την ανάσα στη θέα του και μόνο, πόσω μάλλον αν κάποιος οδηγήσει σε αυτόν. Πρόκειται για έναν από τους πιο θεαματικούς δρόμους στον κόσμο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.134 μέτρων, ενώ διασχίζει φιδογυριστά μια ολόκληρη πλαγιά βουνού.
 Με μήκος 90 χιλιομέτρων διατρέχει ένα τμήμα των Τρανσυλβανικών Άλπεων και οι απότομες στροφές του αποτελούν πρόκληση για κάθε οδηγό. Τα τοπία σε διάφορα σημεία κόβουν την ανάσα, καθώς λίμνες και ποτάμια συμπεριλαμβάνονται στη διαδρομή. Ο δρόμος κλείνει από τον Οκτώβριο έως τον Ιούνιο, λόγω σφοδρής χιονόπτωσης, ενώ διαθέτει τις περισσότερες σήραγγες από κάθε άλλο δρόμο της Ρουμανίας.

Άνθισε το βρωμερότερο λουλούδι στον κόσμο

Πάνω από 120.000 επισκέπτες έσπευσαν στις 11 Ιουλίου στον Βοτανικό Κήπο των Ηνωμένων Πολιτειών για να δουν από κοντά το διάσημο «λουλούδι –πτώμα», με την επιστημονική ονομασία Titan Arum.
Το γιγάντιο λουλούδι, ύψους 2,4 μέτρων, άνθισε για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια, αναδύοντας έντονη δυσοσμία, που έκανε τους επισκέπτες να σαστίσουν.
Το λουλούδι αναδύει μια άσχημη μυρωδιά σάρκας σε αποσύνθεση, η οποία ωστόσο επιτελεί εξαιρετικά σημαντικό έργο, καθώς προσελκύει μύγες, σκαθάρια και έντομα που βοηθούν στην επικονίαση με τη μεταφορά γύρης.
Το Titan Arum μπορεί να φτάσει σε ύψος μέχρι και τα 3,7 μέτρα.
Η ανθοφορία του διαρκεί από 24 ως 48 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα το λουλούδι κλείνει και καταρρέει.

Το «λουλούδι πτώμα» φύεται στα τροπικά δάση της κεντρικής Σουμάτρας, στη δυτική Ινδονησία.

Εξοχικό... ρετιρέ



 Ήθελε να πάρει τα βουνά και να φύγει από την πολυκοσμία του Πεκίνου, απολαμβάνοντας ένα εξοχικό σπίτι μέσα στη φύση. Δεν μπορούσε, όμως, και είπε να μεταφέρει το όνειρό του πάνω στον ουρανοξύστη. 

Ο καθηγητής Zhang Lin από το Πεκίνο είχε έναν διακαή πόθο: Να έχει μια εξοχική κατοικία μακριά από την πόλη και προκειμένου να το πετύχει δεν δίστασε να μεταφέρει για έξι ολόκληρα χρόνια βράχους πάνω στην ταράτσα ενός πολυώροφου κτηρίου στο Πεκίνο.

 Εκεί με υπομονή και επιμονή δημιούργησε το σπίτι των ονείρων του, βραχώδες και απόλυτα εναρμονισμένο στη φύση! Η κατασκευή είναι πραγματικά εντυπωσιακή και μοιάζει σαν ένα… Έβερεστ να έχει καταπλακώσει το κτίριο. Ο ίδιος απολαμβάνει τη δημιουργία του αν και οι αντιδράσεις είναι πολλές. Πάντως όταν ο Μωάμεθ δεν πάει στο βουνό πάει το βουνό σε αυτόν!

Το φυτό που περπατάει

Μπορεί να φαντάζει απίθανο είναι όμως πραγματικό. Ο φοίνικας που περπατάει ή Socratea Exorrhiza, όπως είναι η επιστημονική του ονομασία, μπορεί να μετακινηθεί εώς και ένα μέτρο το χρόνο!

Ευδοκιμεί στα τροπικά δάση των χωρών της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής. Μπορεί να φτάσει τα 25 μέτρα σε ύψος, με διάμετρο στελέχους μέχρι 17 εκατοστά. Οι πραγματικά ασυνήθιστες ρίζες του που είναι σαν ξυλοπόδαρα, του επιτρέπουν να μετακινηθεί μέχρι και ένα μέτρο το χρόνο αναζητώντας περισσότερο ήλιο.

Ο μηχανισμός που επιτρέπει την «κίνηση» είναι υπό διερεύνηση. Είναι όμως παραδεκτό από όλους ότι καθώς νέες ρίζες-ξυλοπόδαρα δημιουργούνται κάποιες από τις παλιές «πεθαίνουν» επιτρέποντας στο δέντρο να αλλάξει τελικά θέση.

Το πιο κακάσχημο φυτό

Το φυτό Antirrhinum είναι κοινώς γνωστό ως Snapdragon ή αλλιώς το «λουλούδι του δράκου», ιδιαίτερα δημοφιλές στους αστικούς κήπους. Η κοινή ονομασία του οφείλεται στην ομοιότητα των λουλουδιών του με το κεφάλι ενός δράκου.
Ωστόσο, μόλις το λουλούδι πεθάνει αφήνει πάνω στο βλαστό τους σπόρους του, οι οποίοι αποτελούν ένα μακάβριο θέαμα, καθώς μοιάζουν ούτε λίγο ούτε πολύ με κρανίο!

Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, που οι αρχαίοι πολιτισμοί θεωρούσαν ότι το Snapdragon διέθετε υπερφυσικές δυνάμεις και χρησιμποιούσαν τους σπόρους του για να διώξουν τη μαγεία, να εξοντώσουν τις μάγισσες αλλά και για να αποκαταστήσουν οι γυναίκες τη χαμένη τους νεανικότητα και σφριγηλότητα πίνοντας το ζωμό τους, κάτι σαν φίλτρο αντιγήρανσης!

Πέρα από όλα αυτά πάντως η εικόνα των ξερών σπόρων δεν μπορεί παρά να προκαλέσει εντύπωση και λογικό φαντάζει να έχουν συνδεθεί με διάφορους μύθους και θρύλους κατά το παρελθόν.

Καλαμάρι 180 κιλά!

Με ένα απρόσμενο θέαμα ήρθαν αντιμέτωποι οι περαστικοί σε παραλία της βόρεια Ισπανίας, όταν είδαν το κουφάρι ενός γιγάντιου καλαμαριού.

Το μαλάκιο ήταν γένους θηλυκού, το μήκος του έφτανε τα 8 μέτρα, ενώ ζύγιζε 180 κιλά! Μάλιστα, το κουφάρι βρίσκονταν σχεδόν σε άψογη κατάσταση και παραδόθηκε στο Ναυτικό Μουσείο της Κανταβρία.

Για «σημαντική επιστημονική και μουσειακή αξία» έκανε λόγο ο υπεύθυνος του μουσείου για τη συντήρηση Gerardo Garcia Castillo.

Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Οι 5 πιο τρομακτικές τοποθεσίες



                         

Μερικές από τις πιο τρομακτικές τοποθεσίες που προσελκύουν τους τουρίστες...

1) Κατακόμβες Παλέρμου

dinfo.gr - Τα 5 πιο τρομακτικά μέρη στην Ευρώπη

Οι κατακόμβες του Παρισιού είναι πιο διάσημες αλλά αυτές της Σικελίας έχουν ένα ανατριχιαστικό χαρακτηριστικό. Υπήρξε μια περίοδος όπου ήταν της μόδας, οι πλούσιου του νησιού να ταριχεύονται και να τοποθετούνται εκεί, με τα γιορτινά τους ρούχα

2) Η πόλη των Νεκρών, Οσετία, Ρωσία

dinfo.gr - Τα 5 πιο τρομακτικά μέρη στην Ευρώπη

Σε μια εγκαταλελειμμένη κοιλάδα της Οσετίας, τριγυρισμένη από τα βουνά, υπάρχει ένα χωριό με περίεργα σπιτάκια, τα οποία είναι οικογενειακοί τάφοι. Είναι μια παράδοση που ξεκίνησε τον 16ο αιώνα και οι νεκροί τοποθετούνταν βεβαίως με τα ρούχα και τα αγαπημένα τους αντικείμενα, τα οποία βεβαίως μπορεί να δει όποιος επισκέπτεται τα σπίτια

3) Οστεοφυλάκιο Kutna Hora, Τσεχία

dinfo.gr - Τα 5 πιο τρομακτικά μέρη στην Ευρώπη

Εκεί βρίσκονται τα οστά από 40.000 άτομα που έχασαν την ζωή τους από την πανώλη πολλούς αιώνες πριν. Η τοποθεσία είναι μια ώρα μακριά από την Πράγα και συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες που πηγαίνουν να δουν, πως οι σκελετοί και τα οστά μπορούν τελικά να γίνουν έργα τέχνης. Το 1870 ένας τοπικός μαραγκός αποφάσισε να τα τακτοποιήσει και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

4) Τα δάση της Ρουμανίας

dinfo.gr - Τα 5 πιο τρομακτικά μέρη στην Ευρώπη

Σε πολλές περιοχές της χώρας, υπάρχουν δασώδεις περιοχές που παραπέμπουν στην ζωή και την δράση του Κόμη Δράκουλα, ιδιαίτερα το Καστρο του Bran – αλλά και σε θρίλερ τύπου Blair Witch Project.

5) To Οστεοφυλάκιο Halstatt

dinfo.gr - Τα 5 πιο τρομακτικά μέρη στην Ευρώπη

Πάνω σε ένα ορεινό δάσος σε μια τοποθεσία που έχει θέα σε μια λίμνη, το οστεοφυλάκιο έχει εκατοντάδες κρανία, τα οποία αναγράφουν το όνομα του κατόχου με γοτθικά γράμματα. Ο λόγος είναι ότι είναι κρατούσαν μόνο τα κεφάλια γιατί δεν είχαν χώρο αποθήκευσης.

Επιλογή σκηνής

Σκηνή pop up (πτυσσόμενη)
Πολλοί από μας δεν διαθέτουν τα χρήματα για διακοπές σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενο δωμάτια ή άλλο κατάλυμα. Θα μείνουμε σπίτι; Ε όχι! Η λύση είναι μία! Γρήγορη, εύκολη και οικονομική για μερικούς, ρομαντική ή τρέντι και διασκεδαστική για άλλους, μοναδική εμπειρία για τους φυσιολάτρες, φιλοσοφία και τρόπος ζωής για τους φαν του είδους, μέσο επιβίωσης για τους ορειβάτες ... Η σκηνή!
Μικρή σκηνή 3-4 εποχών

Πλεονεκτήματα: Μεταφέρεται εύκολα. Στήνεται σε μόλις 5 λεπτά δίχως να απαιτείται καμιά εκ των προτέρων γνώση. Ένας επίπεδος χώρος 10 τετραγωνικών θεωρείται υπεραρκετός για να στηθεί κάτω από τον έλατο ή πλάι στο κύμα!

Μειονεκτήματα: Ξεχάστε καλοπερασάκηδες το... ρεύμα, νερό, τουαλέτα, κρεβατοκάμαρα, ψυγείο, τηλεόραση, σίδερο, πιστολάκι... αν και για όλα αυτά σήμερα υπάρχουν λύσεις! (ψάξε στα είδη κάμπινγκ)

Σκηνή παραλλαγής
Ένας υπνόσακος, ένα υπόστρωμα φουσκωτό ή αφρώδες, ένα φουσκωτό μαξιλαράκι, ένας φακός, ένας σουγιάς, μια κιθάρα και μια.... σχάρα είναι τα παρελκόμενα της σκηνής που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε.


Σκηνή τύπου ινδιάνικη
 Η επιλογή της σκηνής δεν είναι όμως και τόσο εύκολη υπόθεση.
Πριν καταλήξει κανείς στην αγορά της θα πρέπει να λάβει υπόψη κάποιες παραμέτρους... όπως πρώτο και βασικό για την εποχή βαθιάς κρίσης που διανύουμε το ποσό που μπορεί να διαθέσει, πού και πόσο συχνά θα τη χρησιμοποιεί, ποια εποχή του χρόνου, μπακούρι ή με παρέα...
Υπάρχουν σκηνές 2 εποχών (άνοιξη-καλοκαίρι), σκηνές 3 εποχών (άνοιξη-καλοκαίρι-φθινόπωρο) και 4 εποχών που κάνουν και για τις δύσκολες συνθήκες του χειμώνα. Περισσότερες εποχές, περισσότερη ποιότητα, περισσότερα χρήματα!
Σκηνή μοτοσυκλέτας τύπου τούνελ
Υπάρχουν σκηνές 1  και 2 ατόμων (μικρού όγκου), επίσης 3 ή  4-5 ατόμων  (οικογενειακές), ομαδικές, αλλά και παιδικές. Όσο μεγαλύτερη τόσο ακριβότερη χωρίς αυτό να σημαίνει και καλύτερη ποιότητα.
Σκηνή οικογενειακή
Κάποιες έχουν μονό ύφασμα (επένδυση) και άλλες διπλό. Με μονή επένδυση στήνονται γρήγορα κι εύκολα και έχουν μικρότερο όγκο συσκευασίας. Η διπλή όμως επένδυση προσφέρει καλύτερη προστασία από το κρύο, την υγρασία ή την βροχή, τον άνεμο και τον ήλιο. Όχι προστασία για τις αρκούδες!

Άλλες είναι αδιάβροχες με εξωτερικό ύφασμα PU 3000+ και άλλες όχι. Άλλες χρησιμοποιούν επίστρωση αντηλιακή UV κι άλλες όχι.
Σημασία παίζει και η ποιότητα και  στεγανότητα του δαπέδου PU 4000+  (αδιάβροχες)
Σκηνή τύπου στρατιωτική
Οι ορθοστάτες (μπανέλες) μπορεί να είναι από fiber (η αντοχή τους εξαρτάται από τη διάμετρο mm) ή από καλύτερο και ακριβότερο υλικό όπως αλουμίνιο.
Οι διαστάσεις πλάτος-μήκος και κυρίως το ύψος είναι υπεύθυνες για την άνεση και την καλή ψυχολογία του κατασκηνωτή. Άλλο να μπορείς να στέκεσαι μέσα όρθιος κι άλλο να μπαινοβγαίνεις μπουσουλώντας!


Σκηνή 3 ατόμων
Κάποιες λεπτομέρειες, πολύ όμως σημαντικές, κάνουν πραγματικά τη διαφορά... όπως αν το ύφασμα είναι άκαυστο ή έστω βραδύκαυστο (ακριβές σκηνές). Αν οι ραφές είναι ραφτές ή θερμοκολλημένες για καλύτερη στεγανοποίηση. Η στεγανότητα των φερμουάρ. Αν έχει απλά ή δυνατούς αλουμινένιους πασσάλους. Ο όγκος και το βάρος συσκευασίας για τη δυνατή μεταφορά της και σε μοτοσικλέτα ή ποδήλατο. Η ευκολία και ο χρόνος στησίματος που εξαρτάται κυρίως από τον αριθμό ορθοστατών που χρησιμοποιεί (συνήθως χρησιμοποιούνται μόνο δύο) αλλά και τον τύπο της σκηνής. (υπάρχουν αυτόματες  που οι μπανέλες είναι μόνιμα πάνω στη σκηνή, οι πτυσσόμενες που τις πετάς στον αέρα και στήνονται μόνες, το κακό με αυτόν τον τύπο είναι ότι... αγανακτείς να τις ξανακλείσεις μέχρι τουλάχιστον να μάθεις το κόλπο!)  Η ποιότητα της εσωτερικής επένδυσης αλλά και της σίτας για τα έντομα. Τα παράθυρα (αγωγοί εξαερισμού), οι εσωτερικές τσέπες (μικροί αποθηκευτικοί χώροι), αν έχει προθάλαμο(μεγάλος αποθηκευτικός χώρος), διπλή είσοδο (δροσερή και πρακτική), παίζουν κι αυτά σημαντικό ρόλο.
Σκηνή 1 ατόμου

Έχετε υπόψιν ότι σχεδόν όλες οι σκηνές 3-4 εποχών είναι μέχρι 1-2 άτομα και πολύ μικρές. Συνήθως το ύψος τους δεν ξεπερνά το 1 μέτρο! Φυσικά οι τιμές τους είναι τσουχτερές ξεκινώντας από 70 ευρώ οι πιο φτηνές και φθάνουν πολύ πάνω από τα 1000 ευρώ!


Σκηνή αυτόματη
 Ευτυχώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά και αρκετές προσφορές που ξεκινούν οι απλές από 15 ευρώ! Άρα μια καλή έρευνα αγοράς έξω και μέσα στο διαδίκτυο θα σας γλιτώσει αρκετά χρήματα. Για κάποιον που δεν πρόκειται να τη χρησιμοποιήσει πέρα από το καλοκαίρι για μια καλή σκηνή 50-60 ευρώ είναι υπεραρκετά. Για τους τολμηρούς δε που σκέφτονται να τη χρησιμοποιούν και τον υπόλοιπο χρόνο θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη!
Τέλος, να μη ξεχνάμε ότι το ελεύθερο κάμπινγκ κανονικά... απαγορεύεται! Θα μου πείτε πολλά απαγορεύονται αλλά...

Προσοχή στο άναμμα της φωτιάς ιδιαίτερα τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού.
Συμπέρασμα... Όπως και να το δεις η κατασκήνωση με σκηνή είναι μια ρεαλιστική λύση. Αρκεί πρώτα μια δοκιμή με τη σκηνή κάποιου ή κάποιας γνωστής σας και θα διαπιστώσετε αν σας ταιριάζει ή όχι αυτός ο τρόπος διακοπών. Εγώ είμαι βέβαιος ότι θα ενθουσιαστείτε.
Καλή αγορά και καλή κατασκήνωση για όσους το αποφασίσουν!

Η Ευρώπη όταν λιώσουν οι πάγοι

Θα χρειαζόταν 5.000 χρόνια για να λιώσουν όλοι οι πάγοι της Γης, το 80% των οποίων βρίσκεται στην Ανταρκτική, όμως ακόμη και στην περίπτωση που συνέβαινε κάτι τέτοιο εξαιτίας μιας δραματικής αλλαγής στο κλίμα, η Ελλάδα θα είχε...μικρές απώλειες!
Το περιοδικό National Geographicχρησιμοποίησε όλα τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα και εκτιμήσεις για να προσομοιώσει το τι μέλλει γενέσθαι αν λιώσουν οι πάγοι και το αποτέλεσμα στην περίπτωση αυτή, για πολλές περιοχές της Γης είναι εφιαλτικό. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, το Λονδίνο θα αποτελούσε μια νέα Ατλαντίδα, όπως άλλωστε και η Βενετία.
Μία τεράστια έκταση της βόρειας Ευρώπης θα είχε καταποντιστεί, από την Ισπανία μέχρι την Σκανδιναβία. Το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας θα βρισκόταν κάτω από το νερό. Επίσης η Κασπία και η Μαύρη Θάλασσα θα είχαν γίνει ένα με τη Μεσόγειο.  Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ολόκληρη η ανατολική Ακτή των ΗΠΑ θα είχε μετατραπεί σε πυθμένα ενώ στη Δυτική Πλευρά, το Σαν Φρανσίσκο θα μετατρεπόταν σε ένα σύμπλεγμα παράξενων νησιών.
Η Ελλάδα πάντως όπως δείχνει η φωτογραφία της Ευρώπης, τη γλιτώνει με μικρές απώλειες χάρη και στο ιδιαίτερο ανάγλυφο που έχει. Πολύτιμο έδαφος φαίνεται να χάνεται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και λίγο στην Κρήτη και κάπως περισσότερο στο Βόρειο Αιγαίο, από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τον Έβρο.
Η τελευταία φορά που η Γη έμεινε χωρίς πάγους ήταν πριν απο 34 εκατομμύρια χρόνια.

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση!

Εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση!

Η τελευταία συνάντηση του αντιπροέδρου Β. Βενιζέλου με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά είχε πολλά (συζήτηση για το νέο φόρο ακινήτων που λειτουργεί κυριολεκτικά διαλυτικά για την κυβέρνηση, για τη στάση έναντι της τρόικας, για τα θέματα της οικονομικής επικαιρότητας) αλλά δεν περιείχε ένα θέμα καυτό, ένα θέμα που –κυριολεκτικά- καίει τον Βενιζέλο: Το τι θα γίνει με την κάλυψή του για τα ναυπηγεία και τη σύμβαση για τα... αόρατα υποβρύχια.

Βέβαια ο πρωθυπουργός, κατόπιν απαίτησης του Βενιζέλου, τον έχει καλύψει προδιαγράφοντας έτσι και την αρνητική στάση της Ν.Δ. όταν θα έρθει (που θα έρθει σύντομα...) η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το θέμα αυτό.
Ωστόσο, όπως σας αποκάλυψε το Newsbomb.gr, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απαιτεί την αποχώρηση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ απ' τη σχετική ψηφοφορία, διότι φοβάται πως σε μια μυστική ψηφοφορία είναι πιθανό να υπάρξουν διαρροές και δεν θα μπορούσε σε καμιά περίπτωση να αντέξει ένα στραπάτσο παραπομπής.
Μέχρι στιγμής ο Αντ. Σαμαράς δεν του έχει δώσει αυτή την αποχώρηση, ενώ μέσα στη Ν.Δ. είναι –και καταγράφονται- σφοδρές οι αντιδράσεις για την κάλυψη στον Βενιζέλο, ο οποίος επείγεται να αποσπάσει τη δέσμευση του πρωθυπουργού επί της αξίωσής του αυτής.
Και ήθελε να την πάρει αυτή τη δέσμευση του Σαμαρά στην τελευταία τους συνάντηση. Ωστόσο το θέμα δεν συζητήθηκε, απουσίαζε κι ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Αβραμόπουλος κι έτσι η δυσφορία Βενιζέλου επιτάθηκε, λόγω και των σχέσεών του με τον υπουργό, που μόνο... ειδυλλιακές δεν είναι...
Αλλά ο αγχώδης εκνευρισμός του αντιπροέδρου τις τελευταίες ώρες έχει να κάνει και με δημοσκοπικά ευρήματα.
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι δημοσκόπηση που ολοκληρώθηκε αυτή τη βδομάδα και τα αποτελέσματά της έγιναν γνωστά στον Β. Βενιζέλο δείχνει –για πρώτη φορά- ότι το ΠΑΣΟΚ είναι κάτω απ' το 3% που είναι το όριο εισόδου στη Βουλή!
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει νευρική κρίση στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βάλλεται από πολλές μεριές.
Με αποτέλεσμα να επανέρχονται σενάρια για το οποία σας έχει ενημερώσει και η εφημερίδα NEWSBOMB περί «βελούδινης» αποχώρησης του Βενιζέλου μέχρι τις αρχές του 2014!

Τα πιο παράξενα παπούτσια που φορέθηκαν

1) Lotus – Κίνα, από τον 10ο αιώνα μέχρι το 2009
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα παπούτσια στην ιστορία!
2) Μπότες μπαλέτου – από το 1980 μέχρι σήμερα
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα παπούτσια στην ιστορία!
3) Ξύλινα νυφικά παπούτσια – Γαλλία, τέλη 19ου αιώνα
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα παπούτσια στην ιστορία!
4) Padukas – Ινδία 1700
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα παπούτσια στην ιστορία!
5) Παπούτσια χωρίς τακούνι – 2007
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα παπούτσια στην ιστορία!
6) Chopines – Ιταλία, 1580-1620
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα παπούτσια στην ιστορία!
7) Πλεκτά παπούτσια από σημύδα – Φινλανδία, μέσα 20ού αιώνα
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα παπούτσια στην ιστορία!
8) kabkabs – Λίβανος, 14ος-17ος αιώνας
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα παπούτσια στην ιστορία!
9) Αντρικά ψηλοτάκουνα – Eυρώπη, 1700
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα παπούτσια στην ιστορία!
10) Okobo – Ιαπωνία, 18ος αιώνας – σήμερα
perierga.gr - Τα 10 πιο παράξενα παπούτσια στην ιστορία!

Τα 10 ακριβότερα λουλούδια στον κόσμο

10. Lisianthus
perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!
Επιστημονικά γνωστή ως grandiflorum Eustoma, η κοστίζει περίπου 8-30 ευρώ ανά δέσμη, εξαιτίας της σύντομης διάρκειας της ζωής της – μόνο δύο έως τρεις εβδομάδες μετά την κοπή.
9. Lily of the Valley
perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!
Σαν να βγήκε από ένα παραμύθι, είναι επιστημονικά γνωστή ως majalis Convallaria και κοστίζει περίπου 10-45 ευρώ ανά δέσμη, ανάλογα με την εποχή.
8. Glorosia
perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!
Πολύ δημοφιλής για τη μοναδική εμφάνισή της, αποτελεί ιθαγενές λουλούδι της Νοτίου Αφρικής. Η τιμή του κυμαίνεται από 5-10 ευρώ για κάθε λουλούδι.
7. Ορτανσία
perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!
Κοστίζει περίπου 6,5 ευρώ ανά στέλεχος επειδή μαραίνεται εύκολα μετά την κοπή, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολη στη συγκομιδή της.
6. 17th Century Tulip Bulb
perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!
Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα αυτό το λουλούδι κόστιζε περίπου 10.000 φιορίνια (5.500 ευρώ) ανά δέσμη, λόγω της σπανιότητάς του και της μοναδικής εμφάνισης. Το κόστος σήμερα είναι περίπου 850 ευρώ ανά δέσμη!
5. Κρόκος
perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!
Αν και αυτό το λουλούδι είναι εξαιρετικό σε εμφάνιση, είναι πολύ πιο δημοφιλές στους σεφ σε όλο τον κόσμο, επειδή ο κίτρινος στήμονάς του αποτελεί άριστο μπαχαρικό. Το κόστος είναι περίπου 1.500-1.800 το κιλό.
4. Gold of Kinabalu Orchid

Κοστίζει τουλάχιστον 6.000 ευρώ το ένα και φύεται μόνο στο Kinabalu National Park στη Μαλαισία.
3. Shenzhen Nongke Orchid

Αναπτύχθηκε από Κινέζους επιστήμονες στο εργαστήριο του Shenzhen Nongke University το 2005. Χρειάστηκαν οκτώ χρόνια γεωργικής έρευνας ώστε να δημιουργηθεί, ενώ ανθίζει κάθε 5 χρόνια. Γι ‘αυτό, όταν πωλήθηκε σε δημοπρασία, η τιμή του άγγιξε τα 200.000 ευρώ!
2. Juliet Rose
perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!
Γνωστή για την κομψότητα της, η Juliet Rose εισήχθη πρόσφατα στην αγορά, και πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της RHS Chelsea Flower Show στο Λονδίνο το 2006. Ο δημιουργός του David Austin χρειάστηκε 25 ολόκληρα χρόνια ερευνών και για το λόγο αυτό το σπάνιο λουλούδι του αποτιμάται σε 500.000 ευρώ ανά μπουκέτο.
1. Kadupul Flower
perierga.gr - Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο!
Το πιο ακριβό λουλούδι στον κόσμο, με τιμή… ανεκτίμητη! Ανθίζει συνήθως γύρω στα μεσάνυχτα, παράγει ένα πολύ γλυκό άρωμα και πεθαίνει την αυγή. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το κόψει κάποιος από το βλαστό χωρίς να προκληθεί ζημιά.