Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

τροφές για μνήμη


Οι τροφές που βοηθούν κατά κύριο λόγο στην ενίσχυση της μνήμης έχουν κόκκινο ή μοβ χρώμα. Αυτό συμβαίνει γιατί το φυτοχημικό που τις χρωματίζει, η ανθοκυάνη, είναι το ίδιο φυτοχημικό που είναι καλό για το μυαλό μας. 

Μύρτιλα
Ο μυρτιλός (είδος βατόμουρου) έχει αποδειχτεί από πολλές μελέτες ότι κάνει θαυμάσια πράγματα για τη μνήμη και τον εγκέφαλο μας γενικότερα. Ηλικιωμένα ποντίκια που ταΐστηκαν με το συγκεκριμένο είδος βατόμουρου είχαν τα ίδια αποτελέσματα σε τεστ μνήμης με νέους αρουραίους. Ο μυρτιλός περιέχει ανθοκυάνη, ένα γνωστό φυτοχημικό που βελτιώνει τη μνήμη. Περιέχει, επίσης, πολλά άλλα φυτοχημικά που μπορούν να συμβάλουν στην υγιή λειτουργία του εγκεφάλου.

Μήλο
Τα μήλα περιέχουν υψηλά επίπεδα κερσετίνης, ενός αντιοξειδωτικού, που έχει αποδειχθεί σε πρόσφατες μελέτες, ότι προστατεύει κατά της νόσου του Αλτσχάιμερ. Αν και υπάρχει και στον καρπό, η περισσότερη ποσότητα κερσετίνης βρίσκεται στη φλούδα. Τα κόκκινα μήλα περιέχουν επίσης στη φλούδα τους και ανθοκυάνη.

Σπανάκι
Μια μελέτη έδειξε πως το τάισμα των ποντικιών με σπανάκι εμπόδισε αλλά και ανέστρεψε την απώλεια μνήμης. Αυτό μπορεί να οφείλεται εν μέρει στην υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ, μια θρεπτική ουσία που πιστεύεται ότι προστατεύει έναντι της νόσου Αλτσχάιμερ και της απώλειας μνήμης που σχετίζεται με την ηλικία.  Μόλις, μισό φλιτζάνι μαγειρεμένο σπανάκι, καλύπτει τα δύο τρίτα της ημερήσιας ανάγκης μας σε φυλλικό οξύ.

Κρεμμύδι
Τα κόκκινα κρεμμύδια περιέχουν ανθοκυάνη και κερσετίνη. Το κίτρινο και το λευκό κρεμμύδι περιέχει επίσης καλά επίπεδα κερσετίνης. Στην Ινδία τα κρεμμύδια, που είναι βασικό συστατικό της διατροφής, έχουν χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες, ως λαϊκή θεραπεία για την ενίσχυση της μνήμης.

 Μπρόκολο
Το μπρόκολο περιέχει κερσετίνη και είναι επίσης μια καλή πηγή φυλλικού οξέος.

Παντζάρι
Τα παντζάρια είναι μια καλή πηγή ανθοκυάνης και  σε φυλλικό οξύ.

Σταφύλι
Τα κόκκινα, μοβ και μαύρα σταφύλια περιέχουν κερσετίνη και ανθοκυάνη. Το κόκκινο κρασί περιέχει επίσης καλά επίπεδα από αυτά τα φυτοχημικά, αλλά η υπερβολή στο κόκκινο κρασί μπορεί να εξουδετερώσει τις ωφέλειες. Καλό θα είναι να οριοθετήσουμε την κατανάλωση σε ένα ποτήρι την ημέρα.

Κεράσι
Τα κεράσια είναι και αυτά μια πολύ καλή πηγή ανθοκυάνης.

Μελιτζάνα
Η μελιτζάνα είναι μια μεγάλη πηγή ανθοκυάνης. Περιέχει επίσης νασουνίνη, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα λιπίδια στις μεμβράνες των κυττάρων του εγκεφάλου.

Βατόμουρα
Τα μούρα ως μέρος της καθημερινής διατροφής μπορεί ενδεχομένως να βοηθούν στη διατήρηση της μνήμης, αναφέρει νέα έρευνα. 
Η επισκόπηση δείχνει ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κατανάλωση μούρων ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και μπορεί ενδεχομένως να εμποδίσει την απώλεια μνήμης που συνδέεται με την ηλικία.

Δενδρολίβανο
Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι το καρνοσικό οξύ, που βρίσκεται στο δενδρολίβανο, είναι νευροπροστατευτική και μπορεί να διαδραματίσει έναν ρόλο στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και σε άλλες νευροεκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου. Μια μελέτη έδειξε ότι ακόμα και μόνο η μυρωδιά του δεντρολίβανου βελτιώνει τη μνήμη των εργαζομένων σε γραφεία.

21 αντικαρκινικές τροφές


Τα φυτοχημικά συστατικά θεωρούνται υπεύθυνα για την αντικαρκινική δράση πολλών τροφών. Ουσιαστικά, πρόκειται για στοιχεία που θωρακίζουν τα φυτά απέναντι στις 
μικροβιακές εισβολές και τις λοιμώξεις, ενώ προστατεύουν και το δικό μας σώμα, προφυλάσσοντας τα θρεπτικά συστατικά των τροφών στη διαδρομή τους κατά την πέψη, ώστε να φτάσουν ακέραια στο λεπτό έντερο και να απορροφηθούν από τον οργανισμό. Έχουν αντιοξειδωτική δράση και φαίνεται ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Στα φυτοχημικά συστατικά (περιέχονται κυρίως σε φρούτα και λαχανικά) ανήκουν, μεταξύ άλλων, οι πολυφαινόλες, τα φλαβονοειδή και τα καροτενοειδή.

Πικραμύγδαλα
Η βιταμίνη B17 είναι ίσως η πιο ισχυρή αντικαρκινική βιταμίνη της φύσης. Η πικρή τους γεύση τα έχει κάνει ανεπιθύμητα, όμως η αντικαρκινική αξία τους είναι μεγάλη.
Χρειάζεται προσοχή στην κατανάλωσή τους, επειδή περιέχουν κυάνιο. Μην ανησυχείτε όμως. Για να πεθάνει κάποιος, θα πρέπει να καταναλώσει μεγάλες ποσότητες σε λίγες ώρες. Τρία έως πέντε πικραμύγδαλα τη μέρα, είναι αρκετά.

Βερύκοκα
Κι όμως δεν είναι το ίδιο το βερύκοκο αντικαρκινικό, αλλά ... το κουκούτσι του. Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες με το πικραμύγδαλο, αν και υποστηρίζεται οτι έχει ακόμα μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη B17. Ακουλουθείτε την ίδια μέθοδο με τα πικραμύγδαλα. Όταν έρθει η εποχή τους λοιπόν, μην πετάξετε τα κουκούτσια. Για να προλάβω την απορία σας, μέσα στο κουκούτσι εμπεριέχεται η ψύχα του. Αυτή είναι που τρώμε. Σπάστε το λοιπόν με ένα σφυράκι και... καλή σας όρεξη.
Διαβάστε περισσότερα για την ανακάλυψη της αντικαρκινικής τους ιδιότητας καθώς και για τη φυλή που δεν αρρώσταινε ποτέ  από καρκίνο:  Καταπολέμηση του καρκίνου με πικραμύγδαλα και κουκούτσι από βερύκοκο

Κουρκουμάς & Κάρυ
Πρόκειται για μπαχαρικά γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Τα τελευταία, όμως, χρόνια γίνονται μελέτες που προσπαθούν να διερευνήσουν τη σύνδεσή του με την πρόληψη του καρκίνου. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι τα χαμηλά ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου στην Ινδία, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα υψηλά ποσοστά στις δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ, οφείλονται στην αυξημένη κατανάλωση κουρκουμά από τους Ινδούς. Μάλιστα, ερευνητές από το Κέντρο Καρκίνου του Πανεπιστημίου του Τέξας απέδειξαν σε μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2009 ότι η κουρκουμίνη (ουσία που περιέχει ο κουρκουμάς) έχει την ιδιότητα να «διαχωρίζει» τα καρκινικά κύτταρα από τα φυσιολογικά και να σκοτώνει τα καρκινικά. Προσθέέστε το λοιπόν όπου είναι δυνατόν. Το κάρυ αποτελεί μέρος του κουρκουμά, αφού ο κουρκουμάς είναι μείγμα μπαχαρικών.
Διαβάστε περισσότερα για τον κουρκουμά και για το κάρυ

Πράσινο τσάι
Η αντικαρκινική δράση του τσαγιού οφείλεται στις πολυφαινόλες που περιέχει, γνωστές ως κατεχίνες. Σύμφωνα με μελέτες, το πράσινο τσάι μπορεί να προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων, κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου και του δέρματος. Πρόσφατη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα στο Μπίρμινγκχαμ των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι πολυφαινόλες του πράσινου τσαγιού προφυλάσσουν και από τον καρκίνο του δέρματος, χάρη στην ιδιότητά τους να «διορθώνουν» το DNA που έχει υποστεί βλάβες από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Tip Εντάξτε στην καθημερινότητά σας 2-3 φλιτζάνια πράσινο τσάι.
Διαβάστε τη λίστα με τα καλύτερα αντιοξειδωτικά τσάγια: Τα καλύτερα αντιοξειδωτικά

Σκόρδο & Κρεμμύδι

Το σκόρδο, όπως και το κρεμμύδι, είναι τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες και ενώσεις με βάση το θείο, οι οποίες θεωρείται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου (κυρίως του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου). Πρόσφατη, μάλιστα, έρευνα από το τμήμα Βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο συνδέει την κατανάλωση σκόρδου με μειωμένη εμφάνιση καρκίνου του μαστού.
Διαβάστε τις εκπληκτικές ιδιότητες του σκόρδου και του κρεμυδιού.

Κακάο

Οι κατεχίνες και οι προκυανιδίνες (ισχυρά αντιοξειδωτικά) που περιέχει το κακάο περιορίζουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή, παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων. Αν και πρέπει να γίνουν περισσότερες μελέτες που να αποδεικνύουν την αντικαρκινική δράση του κακάο, η μαύρη σοκολάτα (που αποτελείται από κακαόμαζα σε ποσοστό που φτάνει το 75%) φαίνεται να έχει μια θέση στη λίστα με τις τροφές που θεωρείται ότι προστατεύουν από τον καρκίνο.
Tip Δύο κομμάτια μαύρης σοκολάτας την ημέρα μπορούν να αντικαταστήσουν άλλα γλυκά και ταυτόχρονα να συμβάλλουν στην υγεία του οργανισμού σας.
Διαβάστε περισσότερα για τη σοκολάτα

Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια (π.χ. οι σαρδέλες, ο σολομός, το σκουμπρί), όπως και οι ξηροί καρποί (κυρίως τα καρύδια), είναι τροφές πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία φαίνεται να έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Οι έρευνες συνδέουν τη συστηματική κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων με προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου, του μαστού και του προστάτη. Σύμφωνα, μάλιστα, με πρόσφατη μετα-ανάλυση από το Τμήμα Ουρολογίας του Πανεπιστημίου «Mc Gill» στο Μόντρεαλ, άτομα που καταναλώνουν συστηματικά ω-3 λιπαρά οξέα παρουσιάζουν 63% μειωμένη θνησιμότητα από καρκίνο του προστάτη.
Διαβάστε τη λίστα με τις πλούσιες σε ω-3 τροφές

Ελαιόλαδο
Ελληνική επιδημιολογική έρευνα από το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Γραφείο Επιδημιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το τμήμα Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας, με επικεφαλής τον καθηγητή Δημήτριο Τριχόπουλο, δημοσιεύτηκε πρόσφατα σε έγκριτο αμερικανικό επιστημονικό περιοδικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, η προσήλωση στην παραδοσιακή μεσογειακή διατροφή (η οποία βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση ελαιόλαδου) σχετίζεται με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Για περίπου 10 χρόνια, επιστήμονες παρακολούθησαν 14.800 Ελληνίδες και διαπίστωσαν 240 νέες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού.
Διαβάστε περισσότερα για το ελαιόλαδο

Μπρόκολο
Τα σταυρανθή λαχανικά (π.χ. το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα λαχανάκια Βρυξελλών) θεωρείται ότι προστατεύουν από την εμφάνιση διάφορων μορφών καρκίνου, κυρίως του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στομάχου. Οι επιστήμονες μιλούν για θεαματική μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου σε ανθρώπους με διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και συγκεκριμένα σε σταυρανθή λαχανικά, λόγω των φυτοχημικών ενώσεων που περιέχουν. Πρόσφατη, μάλιστα, μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ουσία σουλφοραφάνη (πηγή της οποίας είναι το μπρόκολο) βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί από τα καρκινικά κύτταρα που σχετίζονται με την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού.
Tip Η κατανάλωση 3-4 μερίδων σταυρανθών λαχανικών την εβδομάδα θεωρείται ότι προστατεύει κυρίως από την εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου και του μαστού.


Ντομάτα
Η ντομάτα θεωρείται εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών χάρη στο λυκοπένιο που περιέχει (φυτοχημικό με έντονη αντιοξειδωτική δράση). Το λυκοπένιο, εκτός από το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα που προσφέρει στην ντομάτα, έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων και οδηγούν στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Πρόσφατες, μάλιστα, μελέτες συνδέουν την ουσία αυτή με την προστασία από διάφορες μορφές καρκίνου και ειδικά του προστάτη. Σύμφωνα με έρευνες, το μεγαλύτερο μέρος της ποσότητας λυκοπενίου που προσλαμβάνουμε προέρχεται από προϊόντα με βάση την ντομάτα (π.χ. ντοματοπολτός, ντοματοχυμός, σάλτσα ζυμαρικών, κέτσαπ). 
Προτιμήτε τη ντομάτα σε χυμό ή μαγειρεμένη με φυτικό λάδι όπως ελαιόλαδο, για μέγιστη απόδοση.
Διαβάστε περισσότερα για τις τροφές που περιέχουν λυκοτένιο

Φράουλα & Βακκίνια

Οι φράουλες, όπως και κάποια είδη μούρων (π.χ. βατόμουρα, μύρτιλλα), είναι πλούσια σε πολυφαινόλες, που είναι γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο συγκέντρωσαν εργαστηριακές μελέτες και μελέτες σε ανθρώπους και παρουσίασαν τα αποτελέσματά τους, τα οποία αποδεικνύουν την προστατευτική δράση των φρούτων αυτών απέναντι στις οξειδωτικές και κυτταρικές λειτουργίες που οδηγούν στην ανάπτυξη καρκίνου.
Διαβάστε περισσότερα για τα υπέροχα βακκίνια

Λεμόνι
Το λεμόνι καταπολεμά τα καρκινογόνα κύτταρα 12 τύπων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένων, του εντέρου κόλον, του στήθους, του προστάτη, των πνευμόνων και του παγκρέατος… τα χημικά συστατικά του δένδρου κατέδειξαν ότι δρα 10.000 καλύτερα στην επιβράδυνση ανάπτυξης των καρκινογόνων κυττάρων από το φαρμακευτικό προϊόν adriamycin, ένα χημειοθεραπευτικό φαρμακευτικό προϊόν, που χρησιμοποιείται συνήθως στον κόσμο όλο.

Το πλέον εντυπωσιακό της θεραπείας είναι ότι με τον εξαγόμενο χυμό λεμονιού καταστρέφονται μόνον τα καρκινογόνα κύτταρα και δεν επιδρά στα υγιή. Το κείμενο κυκλοφόρησε από το Ινστιτούτο των Επιστήμων Υγείας, llc 819n, Charles Street, Βαλτιμόρη, MD 1201

Διαβάστε: Λεμόνι: 10.000 φορές ισχυρότερο από τη χημειοθεραπεία
και φυσικά δείτε Τα υπέροχα οφέλη του λεμονόνερου στην υγεία μας
Σελήνιο
Ο καθηγητής παθολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Σ. Καραγιαννόπουλος βασιζόμενος σε πλήθος μελετών, αναφέρει πως το σελήνιο – είναι ένα ιχνοστοιχείο όπως ο σίδηρος – είναι αντικαρκινικό.Έχετε μήπως δει κανένα γιατρό να το χορηγεί στους ασθενείς του; Πείτε το μου για να σας πω μπράβο.
Η Κίνα πραγματοποίησε μελέτη σε 300.000 άτομα μαζί με το Πανεπιστήμιο Cornel των ΗΠΑ σχετικά με το σελήνιο επί 10 έτη. Είδατε τη μελέτη δημοσιευμένη πουθενά; Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Το σελήνιο προλαβαίνει τον καρκίνο και βοηθάει τη θεραπεία του στο αρχικό στάδιο μαζί με βιταμίνη Ε.


Διαβάστε περισσότερα για το Σελήνιο

Μαγειρική Σόδα
Ναι! Καλά διαβάσατε! Η μαγειρική σόδα προέρχεται από ένα φυσικό ορυκτό και είναι ένα από τα ασφαλέστερα και πιο χρήσιμα προϊόντα.

Ο δρ Tullio Simonici και ο Mark Sircus συμβουλεύουν την χρήση μαγειρικής σόδας, ακόμη και για την πιο σοβαρή από τις ασθένειες του: τον καρκίνο!

Δυστυχώς, παρ' όλα τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η μαγειρική σόδα πράγματι έχει τεράστιες δυνατότητες, όπως η αποτελεσματική και μη τοξική θεραπεία του καρκίνου, η συμβατική ιατρική αρνείται να το δεχθεί, αφού η μαγειρική σόδα δεν θα δώσει ποτέ τεράστια κέρδη για τις φαρμακευτικές εταιρείες.
Διαβάστε πως έθαψαν τη θεραπεία με τη μαγειρική σόδα
Καρότο 
Πολλά είναι τα οφέλη του καρότου στην υγεία μας, κυρίως για το αναπνευστικό, τη χοληστερίνη και πολλά άλλα. Ωστόσο το καρότο περιέχει και φαλκαρινόλη, η οποία είναι μια δραστική αντικαρκινική ουσία.
Διαβάστε περισσότερα για το Καρότο

Ρόδι
Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι­κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω­τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.
Διαβάστε περισσότερα για το καταπληκτικό Ρόδι

Κάνναβις
Ομάδα Αμερικανών ειδικών σε άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Molecular Cancer Therapeutics υποστηρίζει οτι, συστατικό της Ινδικής Κάνναβης μπορεί να εμποδίσει τον καρκίνο του μαστού να δώσει μεταστάσεις σε άλλα σημεία του σώματος. Ερευνητική ομάδα από το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής τον δρ Σον Μακ Aλιστερ, ευελπιστούν ότι η κανναβιδιόλη (cannabidiol ή CBD), μπορεί να είναι μια μη τοξική εναλλακτική λύση στη χημειοθεραπεία.
  Σε αντίθεση με την ινδική κάνναβη, η κανναβιδιόλη δεν έχει ψυχο-ενεργές ιδιότητες, επομένως η χρήση της δεν παραβαίνει τους νόμους. Σπεύδουν, πάντως, να διευκρινίσουν ότι σε καμιά περίπτωση δεν συστήνουν τη χρήση ινδικής κάνναβης σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο του μαστού. Προσθέτουν, επίσης, ότι είναι απίθανο οι αποτελεσματικές συγκεντρώσεις της κανναβιδιόλης στον οργανισμό να επιτυγχάνονται διά του καπνίσματος ινδικής κάνναβης. Η κανναβιδιόλη δρα μπλοκάροντας τη δραστηριότητα του γονιδίου Id-1, το οποίο πιστεύεται ότι ευθύνεται για την επιθετική εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων μακριά από το αρχικό σημείο του όγκου. Προηγούμενη μελέτη για την κανναβιδιόλη είχε δείξει ότι μπορεί να μπλοκάρει τους επιθετικούς καρκίνους του εγκεφάλου. Η παρούσα μελέτη δείχνει ότι έχει παρόμοια επίδραση και στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, σε εργαστηριακό περιβάλλον.
Δείτε το επίμαχο βίντεο: Πως η Κάνναβη θεραπεύει τον καρκίνο

Σιταρόχορτο
 Το σιταρόχορτο περιέχει τεράστια περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη. Τι σημαίνει αυτό;. Σημαίνει οτι περιέχει τεράστια ποσότητα οξυγόνου. Ως γνωστόν λοιπόν, ο καρκίνος δεν έχει καθόλου καλή σχέση με το οξυγόνο. Το θαυματουργό σιταρόχορτο είναι ιδανικό για πλειάδα παθήσεων, μεταξύ των οποίων και του καρκίνου. 
Διαβάστε λεπτομερώς τις καταπληκτικές ιδιότητες του σιταρόχορτου και μάθετε και για το Ινστιτούτο της Ανν Γουίκμορ στα Γιάννενα.

                                    Και κάποιες γενικές αρχές...

Βασική προϋπόθεση της ανάπτυξης του καρκίνου, είναι το όξινο, γεμάτο υδατάνθρακες και χωρίς οξυγόνο περιβάλλον.

Εξαλείφοντας αυτούς τους παράγοντες "φιλοξενίας", θα ελαχιστοποιήσετε τη πιθανότητα ανάπτυξης του καρκίνου.
Μια πολύ καλή εικόνα θα σας δώσει  το καταπληκτικό άρθρο : 
Ιπποκράτειος Αντικαρκινική Άμυνα
Τέλος ακολουθώντας μια αλκαλική διατροφή, εξουδετερώνετε πλήρως το όξινο περιβάλλον που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του καρκίνου και πολλών άλλων παθήσεων.

Μωυσής

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Τα προβλήματα με τις ψεύτικες ταχύτητες του ίντερνετ

Πρόβλημα σε αρκετούς καταναλωτές δημιουργεί η τακτική των παρόχων να προωθούν τις πωλήσεις γρήγορων γραμμών ίντερνετ ακόμα και σε περιοχές όπου τεχνικά αυτό δεν υποστηρίζεται.
Όπως εξήγησαν στο money-money.gr τεχνικοί που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα προβλήματα των καταναλωτών, τα τμήματα πωλήσεων προωθούν εντατικά τις συνδέσεις μεγάλης ταχύτητας (25 Mbps) χωρίς να εξετάζουν εάν στην περιοχή που διαμένει κάθε φορά ο πελάτης υπάρχει η τεχνική υποδομή για κάτι τέτοιο.
Συνήθως, η υψηλή ταχύτητα αποτελεί μέρος ενός συνδυασμένου πακέτου (σταθερή + κινητή) και αποτελεί ένα πρόσθετο δέλεαρ για να πραγματοποιηθεί η πώληση. Παρόλο που τα προβλήματα είναι γνωστά, οι υπηρεσίες προωθούν τις πωλήσεις των πακέτων με τις υψηλές ταχύτητες για να καλύψουν τους στόχους τους.
Σε πολλές περιοχές οι υψηλές ταχύτητες δεν υποστηρίζονται και το αποτέλεσμα είναι όταν ενεργοποιούνται να διακόπτεται τελείως η σύνδεση ίντερνετ. Η εταιρεία αφήνει "ανοιχτή" τη γραμμή στην υψηλή ταχύτητα η οποία δεν είναι εφικτή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται "θόρυβος" που διακόπτει τη σύνδεση.
Στη συνέχεια, οι πελάτες μη γνωρίζοντας τι ακριβώς συμβαίνει επικοινωνούν με τις βλάβες του ΟΤΕ και μπαίνουν σε έναν κύκλο ταλαιπωρίας, αφού εκ των υστέρων οι τεχνικοί ρυθμίζουν τη σύνδεση σε χαμηλότερη ταχύτητα όπου μπορεί να λειτουργήσει.
Σε περίπτωση που υπάρχει ένα τέτοιο πρόβλημα, η καλύτερη λύση για τον καταναλωτή είναι να ζητήσει την επαναφορά στην χαμηλή ταχύτητα, ως άμεση ενέργεια για να επανέλθει η σύνδεση.
Στη συνέχεια θα πρέπει να απαιτήσει τον έλεγχο από τεχνικό, ο οποίος θα μετρήσει επί τόπου τις δυνατότητες της σύνδεσης και θα τη ρυθμίσει στη βέλτιστη ταχύτητα.Η δυνατή ταχύτητα σύνδεσης σε κάθε περιοχή εξαρτάται από την απόσταση που υπάρχει από το κέντρο τηλεπικοινωνιών και από τη δυναμικότητα του τοπικού "κλωβού" (ΚΑΦΑΟ), αν είναι νέας τεχνολογίας κ.λπ.
Όταν η ρύθμιση γίνεται από το κέντρο, βάζουν κατ' εκτίμηση μια ταχύτητα η οποία πιθανόν δεν εξαντλεί τις δυνατότητες της περιοχής, ενώ πολλές φορές η προκαθορισμένη ρύθμιση περιέχει και προγράμματα που αφαιρούν ταχύτητα χωρίς να είναι απαραίτητα (π.χ. πρόγραμμα για σταθεροποίηση τηλεοπτικού σήματος, το οποίο ενδεχομένως δεν παρέχεται). Ο τεχνικός που θα έρθει επί τόπου μπορεί να τα ρυθμίσει με τον καλύτερο τρόπο.

Έρχεται η 2η δόση του οικογενειακού επιδόματος



Στις 18 Ιουλίου έχει προγραμματίσει ο ΟΓΑ να καταβάλει τη 2η δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2014 σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με ένα ή περισσότερα προστατευόμενα τέκνα.
Για να λάβουν τα ποσά που δικαιούνται οι οικογενειάρχες οι οποίοι πληρούν τα προβλεπόμενα από το νόμο εισοδηματικά κριτήρια θα πρέπει μέχρι τις 30 Ιουνίου να έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISNET, τόσο τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2013 όσο και τις αιτήσεις Α21.
Τα ποσά του επιδόματος παιδιών που θα λάβουν οι δικαιούχοι οικογενειάρχες αντιστοιχούν στο 1/4 των ετησίων ποσών των επιδομάτων και καλύπτουν το δεύτερο τρίμηνο του 2014. 
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία:
Υπολογίστε εδώ πόσο επίδομα παιδιών δικαιούστε, ανάλογα με το εισόδημα και την οικογενειακή σας κατάσταση
1) Κάθε οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί:
- εφόσον το ετήσιο εισόδημά της ήταν μέχρι 9.000 ευρώ το 2013, δικαιούται επίδομα 40 ευρώ το μήνα ή 480 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 δικαιούται να λάβει το ποσό των 120 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 480 ευρώ που έχει το δικαίωμα να εισπράξει για όλο το χρόνο.
- εφόσον το ετήσιο εισόδημά της ήταν από 9.001 μέχρι 18.000 ευρώ το 2013, δικαιούται επίδομα 26,7 ευρώ το μήνα ή 320 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 έχει το δικαίωμα να λάβει το ποσό των 80 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 320 ευρώ που δικαιούται για όλο το χρόνο.
- εφόσον το ετήσιο εισόδημά της ήταν από 18.001 μέχρι 27.000 ευρώ το 2013, δικαιούται επίδομα 13,3 ευρώ το μήνα ή 160 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, πρέπει να λάβει το ποσό των 40 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 160 ευρώ που δικαιούται για όλο το χρόνο.
- εφόσον το ετήσιο εισόδημά της ήταν πάνω από 27.000 ευρώ το 2013 δεν δικαιούται επίδομα.
2) Κάθε οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά:
- εφόσον το ετήσιο εισόδημά της ήταν μέχρι 10.000 ευρώ το 2013, δικαιούται επίδομα 80 ευρώ το μήνα ή 960 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, δικαιούται να λάβει το ποσό των 240 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 960 ευρώ που έχει δικαίωμα να εισπράξει για όλο το χρόνο.
- εφόσον το ετήσιο εισόδημά της ήταν από 10.001 μέχρι 20.000 ευρώ το 2013, δικαιούται επίδομα 53,3 ευρώ το μήνα ή 640 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, πρέπει να λάβει το ποσό των 160 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 640 ευρώ που δικαιούται για όλο το χρόνο.
- εφόσον το ετήσιο εισόδημά της ήταν από 20.001 μέχρι 30.000 ευρώ το 2013, δικαιούται επίδομα 26,7 ευρώ το μήνα ή 320 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, έχει το δικαίωμα να λάβει το ποσό των 80 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 320 ευρώ που δικαιούται για όλο το χρόνο.
- εφόσον το ετήσιο εισόδημά της ήταν πάνω από 30.000 ευρώ το 2013 δεν δικαιούται επίδομα.
3) Για κάθε οικογένεια με δύο γονείς και τρία παιδιά:
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2013 ήταν μέχρι 11.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 245 ευρώ το μήνα ή 2.940 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η οικογένεια δικαιούται να λάβει το ποσό των 735 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 2.940 ευρώ.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2013 ήταν από 11.001 έως 22.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 205 ευρώ το μήνα ή 2.460 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η οικογένεια έχει δικαίωμα να εισπράξει 615 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 2.460 ευρώ που δικαιούται για όλο το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2013 ήταν από 22.001 έως 33.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 165 ευρώ το μήνα ή 1.980 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η οικογένεια δικαιούται να εισπράξει το ποσό των 495 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 1.980 ευρώ.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2013 ήταν από 33.001 έως 45.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 125 ευρώ το μήνα ή 1.500 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η οικογένεια δικαιούται το ποσό των 375 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 1.500 ευρώ.
Κάθε οικογένεια με 2 γονείς, 3 παιδιά και εισόδημα πάνω από 45.000 ευρώ δεν δικαιούται επίδομα.
4) Για κάθε οικογένεια με δύο γονείς και τέσσερα παιδιά:
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2013 ήταν μέχρι 12.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 327 ευρώ το μήνα ή 3.920 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η οικογένεια έχει δικαίωμα να λάβει το ποσό των 980 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 3.920 ευρώ που δικαιούται για όλο το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2013 ήταν από 12.001 έως 24.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 273 ευρώ το μήνα ή 3.276 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η οικογένεια δικαιούται επιδόματος 819 ευρώ, που ισοδυναμεί με το ¼ των 3.276 ευρώ.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2013 ήταν από 24.001 έως 36.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 220 ευρώ το μήνα ή 2.640 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η οικογένεια πρέπει να λάβει το ποσό των 660 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 2.640 ευρώ που δικαιούται για όλο το χρόνο.
- εφόσον το συνολικό εισόδημα του έτους 2013 ήταν από 36.001 έως 48.000 ευρώ, το συνολικό επίδομα (απλό επίδομα τέκνων + επίδομα τριτέκνου) ανέρχεται σε 167 ευρώ το μήνα ή 2.000 ευρώ το χρόνο. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, η οικογένεια έχει δικαίωμα να εισπράξει το ποσό των 500 ευρώ, δηλαδή το ¼ των 2.000 ευρώ που δικαιούται για όλο το χρόνο.
Κάθε οικογένεια με 2 γονείς, 4 παιδιά και εισόδημα πάνω από 48.000 ευρώ δεν δικαιούται επίδομα.

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Έρχεται φοροκαταιγίδα διαρκείας

Πόσοι φόροι θα πληρωθούν το επόμενο εξάμηνο

Έρχεται φοροκαταιγίδα διαρκείαςΜπαράζ φόρων δισεκατομμυρίων ευρώ καλούνται να πληρώσουν μέσα στους επόμενους έξι μήνες εκατομμύρια φορολογούμενοι.
  Η εκκαθάριση των Ε1 και Ε9 σηματοδοτεί την καταβολή των φόρων εισοδήματος, πολυτελούς διαβίωσης, της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ενσωματώνει τον συμπληρωματικό φόρο για περιουσία άνω των 300.000 ευρώ).
  Για την πληρωμή των φόρων αυτών, αλλά και των τελών κυκλοφορίας του 2015 οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν από το τέλος Ιουλίου μέχρι και τον Δεκέμβριο 11 δισ. ευρώ.
  Στα 1.503 ευρώ ο μέσος φόρος ανά φορολογούμενο
  Συνολικά 3,74 δισ. ευρώ φόρου καλούνται να καταβάλουν 2.493.241 φορολογούμενοι με χρεωστικά εκκαθαριστικά τον μέσο φόρο ανά φορολογούμενο να ανέρχεται στα 1.503 ευρώ.
  Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη τα οριστικά στοιχεία για τις εμπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν το 2014. Σύμφωνα με αυτά, οι δηλώσεις που υποβλήθηκαν ανήλθαν στις 5.811.933, εκ των οποίων χρεωστικές ήταν οι 2.493.241 ή το 43,53% του συνόλου, πιστωτικές οι 1.153.917 δηλώσεις ή το 20,15% του συνόλου και μηδενικές οι 2.078.615 δηλώσεις, ή το 36,3% του συνόλου.
  Τα χρεωστικά εκκαθαριστικά ανήλθαν σε 2.493.241 και αντιστοιχούν σε φόρο 3,74 δισ. ευρώ ή μέσο φόρο 1.503 ευρώ.
  Από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος αναμένονται στο εξάμηνο Ιουνίου – Δεκεμβρίου 6,7 δισ. ευρώ, ενώ ήδη έχουν εισπραχθεί 2,3 δισ. ευρώ.
  Από τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης και τα τέλη κυκλοφορίας αναμένονται εισπράξεις 1,68 δισ. ευρώ.
  Από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων αναμένονται έσοδα 2,65 δισ. ευρώ, ενώ μέχρι σήμερα συνολικά από την φορολογία ακινήτων έχουν εισπραχθεί από τις αρχές του 2014 περίπου 1,16 δισ. ευρώ.
  Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ σε έξι μηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του μήνα, εκτός και αν τελικά περάσουν οι εισηγήσεις για πληρωμή τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο.