Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Η φύση αιμορραγεί...

 Η κατασκευασμένη οικονομική κρίση στην Ελλάδα και η αδέξια διαχείρισή της από τους πολιτικούς εξουσίας, όπλισε τα χέρια βάνδαλων καιροσκόπων, που φρόντισαν να επωφεληθούν της κατάστασης, με...  κοφτερά τσεκούρια, μακριά πριόνια και  αλυσοπρίονα! 
 Έλληνες και αλλοδαποί ξεχύθηκαν σε βουνά και κάμπους πετσοκόβοντας δίχως έλεος ό,τι βρεθεί μπροστά τους! Έλατα, πεύκα , πλατάνια, πουρνάρια, καρυδιές, καστανιές...
Οργανωμένοι, αδίστακτοι, καμουφλαρισμένοι και με τσιλιαδόρους, νύχτα-μέρα, εφτά μέρες την εβδομάδα, με τη σιγουριά ότι δε θα συλληφθούν μια και το κράτος μας βρίσκεται σε αποσύνθεση, επιδίδονται σε όργια κατά της φύσης, βγάζοντας χρυσό νυχτομεροκάματο, καταστρέφοντας τη λίγη βλάστηση που έχει απομείνει από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, τα γιδοπρόβατα, την οικοδόμηση, την εκμετάλλευση και γενικά κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας στο... όνομα της τεχνολογίας και της ανάπτυξης!
 Κι εμείς...αντί να τους αποθαρρύνουμε γινόμαστε συνεργοί αφού αγοράζουμε αυτά τα άψυχα κουφάρια -μιας και μας πέφτουν κομμάτι φθηνότερα- δίνοντας τους την ευλογία μας να συνεχίσουν αυτό το θεάρεστο έργο τους μέχρι που να μη μείνει στην Ελλάδα δέντρο όρθιο ! 
Η φύση αιμορραγεί κι εμείς συμμέτοχοι σ΄αυτό το έγκλημα.
Την επόμενη φορά που θα χρειαστούμε ξύλα ας έχουμε στον νου μας ότι οφείλουμε να προστατέψουμε τη φύση και θα πρέπει να τιμωρηθούν όσοι αισχροκερδούν σε βάρος της. Να μάθουμε να της συμπεριφερόμαστε με τον κατάλληλο σεβασμό που της πρέπει. 
Το αξίζει και το αξίζουμε!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου