Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για τις μέρες των εορτών


Ποτέ δεν είναι κακό να κάνουμε όνειρα ούτε μπορεί κανείς να μας τα απαγορεύσει! 
 Λέμε... ότι μας περισσεύανε μερικά χρήματα και δεν ξέραμε τι... να τα κάνουμε! Να τρόπος να τα ξοδέψετε. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους 10 καλύτερους  γιορτινούς προορισμούς στο εξωτερικό για τις επόμενες μέρες. Καλό ταξίδι για όσους ταξιδέψουν μόνο... με τη φαντασία τους, καλά να περάσετε για όσους καταφέρουν πραγματικά να πάνε...

 10. Ντίσελντορφ
Πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στη Γερμανία, στις όχθες του Ρήνου, το Ντίσελντορφ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτισμικά, οικονομικά και εμπορικά κέντρα της χώρας. Ο επισκέπτης αντικρίζει μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των αρχών του αιώνα, που συνδυάζει art nouveau με τοπικά στοιχεία, και κάθετους κήπους στις προσόψεις των κτιρίων. Και επειδή το Ντίσελντορφ δεν είναι μόνο η πόλη της μπίρας Alt αλλά και η πόλη της μουστάρδας, το Μουσείο της Μουστάρδας περιμένει τους καλοφαγάδες που ταυτόχρονα τρέφουν και πολιτιστικές ανησυχίες.Πάνω από 250 μπιραρίες στο ιστορικό κέντρο του, έχουν χαρίσει στο Ντίσελντορφ τον τίτλο της «μεγαλύτερης μπιραρίας στον κόσμο».
chrismasplaces10
9. Βουδαπέστη
Aπό τις πιο όμορφες και ρομαντικές πρωτεύουσες του κόσμου, η Βουδαπέστη. Μια πόλη, την οποία διχοτομεί ο Δούναβης στη Βούδα, την παλιά μεγαλόπρεπη περιοχή πάνω στο λόφο, και την Πέστη, την πιο σύγχρονη και «νυχτερινή» πόλη. Έξι γέφυρες, η μια πιο όμορφη από την άλλη, συνδέουν αυτές τις δύο μεριές της πόλης εδώ και 100 περίπου χρόνια. Η Ουγγαρία, ως γνωστό πεδινή χώρα, έχει αναπτυχθεί πάνω στην πολυτραγουδισμένη και εύφορη στέπα, την Puszta. Υπάρχουν πολλά σημαντικά αξιοθέατα τόσο μέσα στη Βουδαπέστη, όσο και στην επαρχία (λίμνη Balaton, χωριό Szentendre, Estergom, Visegrad κλπ.).
christmas fair budapest
8. Ροβανιέμι
Το Ροβανιέμι σίγουρα αποτελεί έναν από τους πιο ονειρεμένους χριστουγεννιάτικους προορισμούς τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Πρόκειται για ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην παγωμένη Φιλανδία με τους πρόσχαρους και φιλόξενους κατοίκους, τις λίμνες και τα νησιά, τις χιονισμένες εκτάσεις, τα ζεστά ξενοδοχεία, ξύλινα σπιτάκια στο δάσος, βόλτες με έλκηθρο και τέλος το παραμυθένιο χωριό του Αϊ-Βασίλη, από όπου θα έχετε θέα τον Αρκτικό κύκλο. Μια εμπειρία που οπωσδήποτε αξίζει να ζήσει κανείς! Αν αποφασίσετε να χαρίσετε στον εαυτό σας την εμπειρία ενός ταξιδιού στον Βορρά, τότε θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι το Ροβανιέμι είναι ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός. Εσείς δεν έχετε παρά να γεμίστε τις βαλίτσες σας με ζεστά ρούχα και να ξεκινήστε την αναζήτηση του Αϊ-Βασίλη. Αξίζει να επισκεφτείτε το Santa Ρark και να απολαύσετε παραμυθένιες στιγμές, σε έναν συναρπαστικό κόσμο μέσα σε ένα σπήλαιο όπου βασιλεύει η ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Εδώ τα ξωτικά είναι πάντα απασχολημένα με τις προετοιμασίες των δώρων για τους μικρούς και μεγάλους φίλους. Αναζητήστε τον Αϊ-Βασίλη που θα σας περιμένει καθισμένος πίσω από το γραφείο του για να του πείτε τα μικρά σας μυστικά και να φωτογραφηθείτε μαζί του.Προχωρώντας θα συναντήσετε το σχολείο των ξωτικών στο οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας έργα ζωγραφικής, ενώ επόμενη στάση είναι η παγωμένη γαλαρία όπου θα θαυμάσετε έργα από πάγο που αποδίδουν τις 4 εποχές της Λαπωνίας. Κάντε ένα διάλειμμα για μια ζεστή σοκολάτα στο διαμορφωμένο από πάγο bar και σκεφτείτε που θέλετε να στείλει ευχητήρια κάρτα ο Αϊ-Βασίλης όταν βρεθείτε στο ταχυδρομείο του. Η βόλτα με το έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι στα χιονισμένα δάση είναι εμπειρία ζωής. Όταν τελειώσετε, μη διστάσετε να βρεθείτε σ΄ ένα από τα μικρά ξύλινα σκανδιναβικά σπιτάκια για να δοκιμάσετε την αχνιστή σούπα σολομού.

rovaniemi christmas
7. Πράγα
Η πόλη που έχει το προνόμιο να βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, μοιάζει με ένα απέραντο υπαίθριο θεατρικό σκηνικό, το οποίο περιμένει τους ηθοποιούς να δώσουν προς τιμήν της την καλύτερή τους παράσταση.Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η Πράγα συνοδεύεται από πολλές επωνυμίες, όπως «μαγική πόλη», «πόλη των εκατό τρούλων», «χρυσή πόλη», «κυρία ολόκληρης της Βοημίας» και το «ομορφότερο κόσμημα στην πέτρινη κορόνα του κόσμου», κατά τον Γκαίτε. Θα απολαύσετε περιπάτους στην αγαλματοστόλιστη Γέφυρα του Καρόλου, η οποία ενώνει το μικρό μέρος με την παλιά πόλη, θα δείτε το διάσημο αστρονομικό ρολόι, το παλιό δημαρχείο και την πλατεία της παλιάς πόλης.
christmas market praga
6. Ντουμπάι
Για τους εναλλακτικούς αλλά έμπειρους του είδους, ο καταλληλότερος χριστουγεννιάτικος προορισμός ακούει στο όνομα Ντουμπάι. Η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μέσης Ανατολής τόσο στη διασκέδαση, όσο και στις αγορές, τα σπορ και τη γαστρονομία περιμένει να γιορτάσει μαζί σας τα Χριστούγεννα, μέσα σε ένα γιορτινό αλλά άκρως καλοκαιρινό κλίμα. Παρ΄ότι το κλίμα εδώ είναι ζεστό, οι λάτρεις του σκι δεν θα μείνουν δυσαρεστημένοι. Μπορείτε να απολαύσετε χιονισμένα τοπία σε μια από τις μεγαλύτερες κλειστές τεχνητές πίστες σκι και να επιδοθείτε στο άθλημα που μέχρι πρότινος απολαμβάνατε μόνο στις Άλπεις. Όσοι πάλι, επιθυμείτε γιορτές μετά ήλιου δεν έχετε παρά να φορέσετε το μαγιουδάκι σας και να ρίξετε τη βουτιά σας. Αξίζει να επιδοθείτε στα οργανωμένα θαλάσσια σπορ, όπως windsurfing, θαλάσσιο σκι, paragliding, ψάρεμα, snorkeling, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και ένα σαφάρι στην έρημο, ταξιδεύοντας μέσα από αρχαίους δρόμους καραβανιών, απολαμβάνοντας την ομορφιά και την ηρεμία του γυμνού τοπίου. Τα υπερπολυτελή και αξιοζήλευτα στολισμένα ξενοδοχεία του Ντουμπάι, έχουν ετοιμάσει για εσάς μοναδικά ρεβεγιόν που θα σας μείνουν αξέχαστα τόσο για την μοναδικότητα όσο και για την οργάνωσή τους, ενώ όσοι δεν έχετε επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, μην παραλείψετε να επιδοθείτε στο μοναδικό shopping που επιβάλλει η μοναδική αγορά του Ντουμπάι!
dubai xmas christmas 2011
5. Ελβετία
Χιονισμένες Άλπεις για τους φανατικούς σκιέρ, ζεστά, χλιδάτα σαλέ για τους κοσμικούς, γραφικά χωριουδάκια δίπλα σε κρυστάλλινες λίμνες για τους ρομαντικούς. Η Ελβετία έχει κάτι για όλους και, βέβαια, το ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό που οι περισσότεροι έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας με το χιόνι. Α ναι, και με τις σοκολάτες. Η θαλπωρή των Χριστουγέννων με το λευκό φόντο, χαρίζει στην Ελβετία, παραμυθένια ατμοσφαιρα για τα φετινά Χριστούγεννα.
swissxmas
4. Βιέννη
Πάντα γοητευτική, η Βιέννη είναι αναμφίβολα μια πόλη- σταθμός του ρομαντισμού. Η Βιέννη συνδυάζει την αυτοκρατορική πολυτέλεια με την αρχιτεκτονική του μέλλοντος. Τα αναρίθμητα μπαρόκ κτίρια του 16ου αιώνα και γοτθικοί καθεδρικοί ναοί στέκονται δίπλα σε γυάλινους πύργους και ασύμμετρες μεταλλικές κατασκευές. Θα απολαύσετε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σενμπρουν, το ανάκτορο Μπελβεντερε και θα περιηγηθείτε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσετε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησιά του Τάματος, την Φωτιφ Κίρχε. Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε στρούντελ και φρέσκο καφέ στο Cafι Sperl (www.cafesperl.at) και αν δεν γλυκάνεις την αγαπημένη σου με σοκολατάκια από το Confiserie Heindl (www.heindl.co.at) ή τούρτα Ζάχερ, κατευθείαν από την πηγή στο ομώνυμο ξενοδοχείο Sacher
viennaxmas3. Παρίσι
Το Παρίσι αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στην Ευρώπη. Ο χαρακτήρας της πόλης, τα αξιοθέατα, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.Ένα σημαντικό κομμάτι του είναι ο ποταμός Σηκουάνας ο οποίος χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη, την αριστερή και τη δεξιά όχθη. Το Παρίσι είναι τεράστιο, αχανές, από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι τη Defence και από τη Μονμάρτη μέχρι την Παναγία των Παρισίων, τα αξιοθέατα δεν έχουν τελειωμό.Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς υπάρχει πάντα η συνοικία της Μονμάρτης με τα γραφικά μπιστρό, τον ομώνυμο λόφο και τη «ζαχαρένια» Sacre- Coeur. Για τους πιο τεχνοκράτες πάλι, υπάρχει το Beaubourg με τις εντυπωσιακές του εκθέσεις και το εξίσου εντυπωσιακό του cafι-restaurant που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Και να μην ξεχάσετε την Disneyland... που αποτελεί προορισμό από μόνη της! 
parisxmas
2. Νέα Υόρκη
Αναμφίβολα αυτή την περίοδο η Νέα Υόρκη κρατάει τα σκήπτρα μιας και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες πόλεις του κόσμου. Δίκαια βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς τα απείρου κάλλους φωταγωγημένα κτήρια, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που κοσμούν τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, τις στολισμένες βιτρίνες και τα μοναδικά events που διοργανώνονται τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Το Μανχάταν έχει φωταγωγηθεί, η κίνηση στους δρόμους είναι υπερβολική, ενώ τα μαγαζιά στην Πέμπτη Λεωφόρο μένουν ως αργά ανοιχτά για όσους θέλουν να επιδοθούν σε ατελείωτο shopping therapy! Χριστουγεννιάτικες σιέστες στήνονται σε κάθε γωνιά με κυρίαρχα θέματα τους Αι-Βασίληδες, τις γιρλάντες και την μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στο Μανχάταν σίγουρα θα αισθανθείτε την ελληνική φιλοξενία των ομογενών μας και δεν αποκλείεται να ακούσετε και τα ελληνικά κάλαντα, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center είναι το πιο διαχρονικό και πολυφωτογραφημένο δέντρο της Νέας Υόρκης. Μοναδική είναι η εμπειρία της αλλαγής του χρόνου στην πλατεία Τάιμς , όπου χιλιάδες κόσμος συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει μία μπάλα η οποία ξεκινά από την κορυφή ενός ιστού σημαίας και αρχίζει να κυλάει προς τα κάτω καθώς ο κόσμος μετράει αντίστροφα. Τη στιγμή που το ρολόι δείχνει μεσάνυχτα η μπάλα καταλήγει στο έδαφος.
nychristmas
1. Λονδίνο
Δεν είναι τυχαία ο πιο δημοφιλής προορισμός των Χριστουγέννων. Με περισσότερα από 30.000 καταστήματα και πολυκαταστήματα για να επιλέξετε και με μια ανερχόμενη φήμη στον κόσμο της μόδας, οι καταναλωτές δεν θα απογοητευτούν. Επίσης, η πρωτεύουσα αριθμεί 400 χώρους ζωντανών μουσικών δρώμενων, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα, από όπερα μέχρι βρετανική pop. Θα μαγευτείτε από τα εντυπωσιακά πολυκαταστήματα Harrods και Harvey & Nichols, θα περπατήσετε στις γνωστές Oxford Street, Bond Street και Regent Street με τους φημισμένους οίκους μόδας, ενώ σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να απολαύσετε τον καφέ σας στο Κόβεν Γκάρντεν. Φυσικά δεν θα παραλείψετε να επισκεφθείτε το Βρετανικό Μουσείο και την ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
London

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με παιχνιδιάρικη διάθεση!



Μικροί, μεγάλοι στρωθείτε στη δουλειά! Θα χρειαστείτε τη βοήθεια των παιδιών σας, και θα παίξετε όλοι μαζί διακοσμώντας το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι! Λίγα υλικά, πολλή φαντασία! Έχετε όρεξη; Πάμε!
01.
Στολίστε με κορδέλες τα πόδια του τραπεζιού σας! Κόκκινο, πράσινο και λευκό είναι τα χρώματά μας, και εάν βάλετε και παπουτσάκια, το τραπέζι θα είναι έτοιμο για βόλτες!
02.
Κουκουνάρια και χαρτόνι είναι τα υλικά που θα χρειαστούμε. Κόβουμε μια φιγούρα που μας αρέσει, από καμπανούλες μέχρι αστεράκια. Εδώ είναι ένα πουλάκι. Φαντασία να έχουμε και όλα τα άλλα έρχονται!
03.
Διακοσμήστε τα ποτήρια σας με ένα μικρό Ρούντολφ! Χαρτονάκια σε 2 αποχρώσεις, κόκκινο μαρκαδόρος και έτοιμος! Στην πίσω πλευρά κολλήστε ένα δεύτερο μικρό χαρτάκι για να μπορεί να σφηνώσει το ποτήρι ανάμεσα!

Χριστουγεννιάτικες κάρτες














Ευχές για το 2014

 Το Keramates XL σας εύχεται το 2014 να είναι η χρονιά που θα πραγματοποιηθούν τα όνειρα κι επιθυμίες σας. Να είναι μια χρονιά διαφορετική και καλύτερη από το 2011... 2012... 2013 για  τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και γενικά για όλον τον κόσμο. Να βοηθήσουμε η Ελλάδα επιτέλους να βρει το δρόμο της, να επιστρέψει σύντομα στην αυτοδιαχείριση και να έρθουν οι καλύτερες μέρες που όλοι μας περιμένουμε κι ευχόμαστε!



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!    ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ 2014

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Το "έργο" της κυβέρνησης για το 2013

Συνοπτικά παραθέτουμε το σημαντικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης για το 2013

Κάμποσες αυτοκτονίες.
Αρκετές εισαγωγές σε Ψυχιατρεία.
Χιλιάδες ειδοποιητήρια κατασχέσεων στον ανορθόδοξο πόλεμο που έχει κηρύξει το κράτος σε συνεργασία με τις τράπεζες (ποιες τράπεζες θα μου πείτε! διορθώνω... με την Πειραιώς) με μέσο την ψυχολογική βία και τρομοκρατία στο σπάσιμο του ηθικού για  εύκολη χειραγώγηση...
Κατασχέσεις περιουσιών και φυλακίσεις για χρέη στο δημόσιο.
Θάνατοι από μαγκάλια.
Καμμένα σπίτια από μαγκάλια ή άλλες αυτοσχέδιες πατέντες θέρμανσης, που μας θυμίζουν εποχή...1940 .
Άνθρωποι στα επείγοντα περιστατικά με αναπνευστικά προβλήματα λόγω του δηλητηριώδη άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
Δεσμεύσεις μισθών και λογαριασμών τραπέζης.
Κλείσιμο κι άλλων χρεοκοπημένων (πριν την κρίση κερδοφόρων) μικροεπιχειρήσεων.
Ομαδικές απολύσεις στο δημόσιο.
Κομμένα ρεύματα σε φτωχά νοικοκυριά λόγω αδυναμίας εξόφλησης λογαριασμών.
Κλείσιμο πολλών σχολείων από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και μείωση του εκπ/κού προσωπικού.
Οριστική κατάργηση της δωρεάν δημόσιας υγείας.
Αδυναμία αγοράς των ενδεδειγμένων φαρμάκων και αναγκαστική  προσφυγή σε μαϊμούδες τύπου abibas (adidas) και... ότι ξημερώσει!
Αύξηση κι άλλο της ανεργίας (πόσο ακόμη!)
Αύξηση κι άλλο της φτώχειας στο σημείο μάλιστα να διεκδικούμε "πρωτεία" στην Ευρώπη! και φυσικά τα συγχαρητήρια των δανειστών μας.
Μείωση των μισθών (όσων την είχαν γλυτώσει μέχρι τώρα) οριστικό κόψιμο των δώρων στο δημόσιο (έρχεται και στον ιδιωτικό τομέα).
Αύξηση των ρύπων από την καύση ξύλου ειδικά στις μεγαλουπόλεις.
Αύξηση της παράνομης υλοτομίας και βανδαλισμός της φύσης
Αύξηση της παράνομης καλλιέργειας (μαύρα κι αφορολόγητα) λαθραίου καπνού.
Αύξηση της εγκληματικότητας.
Αύξηση της απόγνωσης.
Αύξηση της δυστυχίας.
Αύξηση της οργής και της αγανάκτησης...

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Μυρίζει άσχημα. Μυρίζει θάνατο…


437074-Snow-storm-and-birdΕτούτος ο χειμώνας θα είναι πράγματι βαρύς. Θα κουβαλάει πτώματα. Θα κουβαλάει πεθαμένες συνειδήσεις. Θα κουβαλάει ανύπαρκτες επαναστάσεις. Αυτός ο χειμώνας μυρίζει άσχημα. Μυρίζει σαπίλα. Κλείσε τα παράθυρα σου γρήγορα! Θα μπει η οσμή μέσα στο σπίτι σου και θα σου χαλάσει την εορταστική ατμόσφαιρα.

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα. Στόλισες δέντρο? Φτιάξε και κουραμπιέδες πολλούς, να πάρει την οσμή του θανάτου το φρέσκο βούτυρο. Μην επιτρέψεις σε κανέναν και τίποτα να σε βγάλουν από την νιρβάνα σου. Παίξτο και για λίγο πονόψυχος και καλός άνθρωπος και σβήσε τις ενοχές σου με μια τσάντα τρόφιμα από το Σούπερ Μάρκετ για τους πεινασμένους. Όλα καλά λοιπόν.
Προσπέρνα βιαστικά εκείνον τον άστεγο που κοιμάται σε ένα τετράγωνο χαρτόκουτο, στα στενά κάτω από την Ακρόπολη. Σου χαλάει την διάθεση. Σε στεναχωρεί. Και αυτή η μαύρη γάτα που κρατάει αγκαλιά…..Ίσως αν σε ξαναβγάλει ο δρόμος από εκεί να περάσεις να του αφήσεις μια κουβέρτα.
Κλείσε καλά τα παράθυρα, βρέχει πολύ αυτές τις μέρες.
Παρασέρνει κόπους, ιδρώτα, ανθρώπους. Η φύση είναι θυμωμένη. Γιατί άραγε? Κλείσε και τα εξώφυλλα να προστατευθείς καλύτερα. Τα πτώματα περνούν από μπροστά σου. Ένα δάκρυ τους πρέπει τι λες? Ευτυχώς εσύ είσαι καλά ακόμα. Λυπήθηκες τι άλλο να κάνεις? Ευτυχώς που δεν ήταν δικός σου άνθρωπος. Ξένος πόνος.
Μπήκε ο χειμώνας. Έπιασε κρύο. Ένα παιδί πέθανε από αναθυμιάσεις από το μαγκάλι που έβαλε η μάνα του να ζεσταθεί. Έλα, περιμένω… Πες κάτι για αυτήν την ανεύθυνη μάνα. Μα καλά μυαλό δεν είχε? Μη κάνεις το λάθος να μπεις στη θέση της. Εκείνην την ώρα που προσπαθεί να ξυπνήσει το παιδί της. Εκείνην την ώρα που του τρίβει τα χέρια για να το ζεστάνει, να το ζωντανέψει. Μην ακούσεις τις κραυγές της για βοήθεια. Μην αισθανθείς τις ενοχές της. Μη νιώσεις την τρέλα της.
Τη σάρκα από την σάρκα της ήθελε να ζεστάνει. Το αίμα από το αίμα της. Και αυτό έφυγε τελικά παγωμένο. Έλα κρίνε την από θέση ισχύος. Κρίνε την από τη βολή του καναπέ σου. Μα τι ηλίθια που ήταν! Σωστά?
ΕΕΕ ΣΚΑΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! ΣΚΑΣΕ! και γίνε για λίγο άνθρωπος!
Νιώσε το παγωμένο κορμάκι στην αγκαλιά σου. Νιώσε το παγωμένο κορμί της μάνας. Το νεκρό κορμί της μάνας. Ανόητε! θα μπορούσες να ήταν το δικό σου παιδί αυτό που κείτεται νεκρό. Θα μπορούσες να ήσουν εσύ αυτός που παρέσυρε το ρεύμα της βροχής. ΕΣΥ!!!!!
Βάλε τα παπούτσια του άστεγου, του μετανάστη, του άνεργου, ζήσε για λίγο τη ζωή του. ΝΙΩΣΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ!!! Νιώσε το πανικό του την αγωνία του, τον πόνο του. Σου είπε κανείς ότι έχεις υπογράψει συμβόλαιο με τον Θεό σου και θα ζεις αιώνια και όπως θες εσύ? Ποιος είσαι τελικά? Επειδή το παίζεις συμπονετικός και χύνεις και κάποιο δάκρυ, κάπου κάπου, πας και μερικά τρόφιμα και ρούχα για τους άστεγους, έκλεισες ως άνθρωπος?
Ο χειμώνας ήρθε. Βαρύς και ασήκωτος. Κουβαλάει ήδη πτώματα με το έμπα του.
Μυρίζει άσχημα σου λέω. Μυρίζει θάνατο, που να πάρει. Φοβάμαι μήπως μυρίζουμε εμείς έτσι. Ζωντανοί νεκροί γίναμε. Είμαστε ήδη παγωμένοι, το αίμα δεν κυλάει πια στις φλέβες μας. Σαπίσαμε στους καναπέδες. Καμπουριάσαμε από το βάρος των νεκρών. Ασήκωτο βάρος σου λέω. Το βάρος της ευθύνης για αυτά που μπορούσαμε να κάνουμε και δεν κάναμε. Το βάρος της ευθύνης που μας άφησαν αυτοί που ήταν αδύναμοι. Καμπουριάσαμε καημένε!!!! Οι νεκροί είναι στην πλάτη μας. Τι και αν δεν είμαστε οι αυτουργοί?
Είμαστε οι αυτουργοί μιας ζωής που ψυχορραγεί. Είμαστε αυτουργοί μιας κοινωνίας σκλάβων. Είμαστε παρόντες απόντες. Είμαστε εδώ κλαίγοντας δήθεν. ΔΗΘΕΝ. Δήθεν πονέσαμε το παιδάκι που πέθανε από το κρύο. Που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Ένα παιδί που έμεινε για πάντα παιδί. Ένα παιδί που κρύωνε και έφυγε μες στο κρύο και την παγωνιά. Και ξέρεις δεν υπάρχει τίποτα πιο παγωμένο από δήθεν ανθρώπους.
Μυρίζει θάνατο σου λέω. Μη κλείσεις τα παράθυρα σε παρακαλώ.
Άνοιξε τα διάπλατα να δεις τον μαύρο ουρανό. Να δεις την βαρυχειμωνιά που έρχεται. Να μυρίσεις την πτωμαΐνη. Μπορεί να σε ξυπνήσει. Να σε κάνει να θέλεις να τρέξεις για να σώσεις τα δικά σου παιδιά. Να σε κάνει να θέλεις να φωνάξεις. Να βγεις στους δρόμους και να σταματήσεις το ρέμα της βροχής που παρασέρνει ανθρώπους.
ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ.

Προστατέψτε από τους κινδύνους τα παιδιά σας

Υπάρχουν αρκετά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να τα προστατέψουμε από τους κινδύνους και να τους διδάξουμε τρόπους να φροντίζουν σωστά τον εαυτό τους.



1. Διδάξτε τους, τους βασικούς κανόνες υγιεινής.
Φροντίστε να διδάξετε στα παιδιά σας από μικρή ηλικία μερικούς απλούς, αλλά πολύ αποτελεσματικούς τρόπους, για να κρατούν τα μικρόβια μακριά τους, όπως να καθαρίζουν τακτικά τα χέρια τους με νερό και σαπούνι (κυρίως μετά την τουαλέτα και το παιχνίδι και πριν από το φαγητό), να καλύπτουν το στόμα τους με τον αγκώνα όταν βήχουν, να πλένουν καθημερινά τα δόντια τους, να μη μοιράζονται ποτήρια, κουτάλια και γενικά τα προσωπικά τους είδη με άλλα παιδιά κλπ.
2. Βάλτε τα νωρίς στο κρεβάτι
Ο ύπνος είναι απαραίτητος στα παιδιά, όχι μόνο για να ξεκουράζονται μετά από μια μέρα όπου έχουν παίξει, τρέξει, χοροπηδήσει υπερβολικά, αλλά και γιατί κατά τη διάρκειά του «χτίζεται» το ανοσοποιητικό τους σύστημα και αποθηκεύονται οι γνώσεις. Επιπλέον, όσο κοιμούνται, ο οργανισμός τους απελευθερώνει ορμόνες που καταπολεμούν το στρες, ενώ κατά το στάδιο που ο ύπνος είναι βαθύς εκκρίνονται οι ορμόνες της ανάπτυξης. Μέχρι την εφηβεία, ένα παιδί χρειάζεται τουλάχιστον δέκα ώρες ύπνου την ημέρα – ακόμα περισσότερες εάν πρόκειται για βρέφος.
3. Καθίστε όλοι μαζί στο τραπέζι
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που τρώνε τακτικά μαζί με τους γονείς τους τείνουν να καταναλώνουν περισσότερα λαχανικά και φρούτα, λιγότερες τροφές με κορεσμένα λιπαρά και λιγότερα αναψυκτικά.  Επιπλέον, τρώγοντας τακτικά μαζί με τα παιδιά σας δεν φροντίζετε μόνο την υγεία τους, αλλά έχετε την ευκαιρία να τα γνωρίσετε λίγο καλύτερα, να μάθετε περισσότερα για τις παρέες και τα ενδιαφέροντά τους και να τους δώσετε τη δυνατότητα να συζητήσουν μαζί σας όσα τα απασχολούν.
4. Μην ξεχνάτε τα εμβόλιά τους
Πολλοί γονείς είναι σκεπτικοί σχετικά με το εάν θα πρέπει να εμβολιάσουν τα παιδιά τους για την πολυομυελίτιδα, τη φυματίωση ή άλλες ασθένειες που έτσι κι αλλιώς θεωρούνται λίγο-πολύ εξαφανισμένες.
5. Βάλτε τα στο ειδικό καθισματάκι όταν ταξιδεύετε
Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν έναν από τους παράγοντες που απειλούν περισσότερο την υγεία, αλλά και την ίδια τη ζωή των παιδιών. Για αυτόν το λόγο, είναι πολύ σημαντικό να είναι δεμένα σωστά στα καθισματάκια τους όταν βρίσκονται στο αυτοκίνητο, ακόμα κι όταν πρόκειται να οδηγήσετε μέχρι το επόμενο τετράγωνο. Σύμφωνα με έρευνες, αυτή και μόνο η κίνηση μπορεί να μειώσει έως και 70% τον κίνδυνο τραυματισμού τους.
6. Βοηθήστε τα να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση
Ένα παιδί που πιστεύει στον εαυτό του, κάνει καλύτερες επιλογές στη ζωή του και μπορεί να ξεπερνά τα εμπόδια που συναντά με μεγαλύτερη ευκολία. Η αυτοπεποίθηση το βοηθά να μη γίνεται στόχος ατόμων που έχουν κακόβουλες προθέσεις, ενώ μειώνει τις πιθανότητες να καταφύγει αργότερα στη ζωή του σε εξαρτήσεις ή να εκδηλώσει διατροφικές διαταραχές. Για να το βοηθήσετε να αποκτήσει εμπιστοσύνη στις ικανότητές του, φροντίστε να το επαινείτε συχνά – όσο πιο συγκεκριμένος είναι ο λόγος για τον οποίο το επιβραβεύετε τόσο το καλύτερο.
7. Βρείτε έναν παιδίατρο που εμπιστεύεστε
Τα πρώτα χρόνια της ζωής του, χρειάζεται να κάνετε συχνές επισκέψεις στον παιδίατρο για τα εμβόλια, τις ιώσεις ή απλά για να λύσετε τις απορίες σας. Καλό θα ήταν να βρείτε κάποιον αμέσως μόλις γεννήσετε (ή και πιο πριν) και να συνεχίσετε να τον συμβουλεύεστε μέχρι το παιδί να μεγαλώσει αρκετά, ώστε να μπορεί να παρακολουθείται από τον οικογενειακό σας γιατρό.
8. Δώστε το καλό παράδειγμα
Εάν ζητάτε από τα παιδιά να φάνε το μπρόκολο ενώ εσείς τρώτε σουβλάκι και να σταματήσουν να βλέπουν τηλεόραση ενώ είστε κολλημένοι στην οθόνη του υπολογιστή, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα υπακούσουν. Τα παιδιά κάνουν ό,τι βλέπουν από τους μεγάλους.

Η φτώχεια απειλεί επικίνδυνα την Ελλάδα

Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, δείχνουν ότι η φτώχεια «απειλεί» ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ την Ελλάδα και την Ευρώπη…..

Για την ακρίβεια:

Ένας στους τρεις κατοίκους στην Ελλάδα -και κατά μέσο όρο ένας στους τέσσερις στην Ευρώπη- είτε θεωρείται φτωχός (δηλαδή έχει εισοδήματα μικρότερα του 60% του μέσου εθνικού εισοδήματος), είτε ζει σε κατάσταση ένδειας (δηλαδή στερείται βασικά καταναλωτικά αγαθά, ή αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις) είτε ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας.

Ειδικότερα για την Ελλάδα, σε συνθήκες φτώχειας βρίσκεται το 23,1% του πληθυσμού, σε συνθήκες ένδειας το 19,5%, ενώ το 14,1% του πληθυσμού ζει σε οικογένεια αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της ανεργίας (δηλαδή σε οικογένεια που λίγο πολύ κανένα μέλος της δεν έχει «κανονική δουλειά»).

Άνεργος και χωρίς ρεύμα πέθανε στην Πρέβεζα...

Μόνος κι αβοήθητος έσβησε μέσα στο σπίτι του, ένας νέος άνθρωπος, σε χωριό της Πρέβεζας. Ο 41χρονος, τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, δεν είχε καταφέρει να κάνει ούτε ένα μεροκάματο. Ζούσε με την βοήθεια των συγχωριανών του, οι οποίοι συχνά φρόντιζαν για το ψωμί και το φαγητό του.

Η ανεργία είχε ως αποτέλεσμα να τον απομονώσει. Κλεισμένος στο σπίτι τις περισσότερες ώρες της ημέρας, χαμένος στα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Δεν ζητούσε βοήθεια. Ήταν καλοδεχούμενη από όποιον του την έδινε…

Έτσι περνούσαν οι μέρες του! Αθόρυβα. Κι αθόρυβα έφυγε από τη ζωή. Σύμφωνα με πληροφορίες του Pamepreveza και του Epiruspost τον 41χρονο βρήκαν νεκρό μέσα στο σπίτι του, κάποιοι συγχωριανοί του. Ο φούρναρης που συνήθιζε να περνάει από κει, πριν τέσσερις ημέρες περίπου του είχε αφήσει ψωμί έξω από το σπίτι, όπως συνήθιζε να κάνει πολύ συχνά.

Όταν στη συνέχεια ξαναπέρασε, διαπίστωσε ότι το ψωμί βρισκόταν στη θέση του. Ανησύχησε και ενημέρωσε τους συγχωριανούς του. Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία και με τη συνδρομή της άνοιξε η πόρτα του σπιτιού για να διαπιστωθεί ότι ο 41χρονος ήταν νεκρός.

Η σορός του μεταφέρθηκε για νεκροψία από την οποία διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του οφείλεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγχωριανών του, το σπίτι ήταν παγωμένο και βυθισμένο στο σκοτάδι, καθώς η ΔΕΗ, άγνωστο από πότε, είχε κόψει το ρεύμα.