Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Οι 10 καλύτεροι προορισμοί για τις μέρες των εορτών


Ποτέ δεν είναι κακό να κάνουμε όνειρα ούτε μπορεί κανείς να μας τα απαγορεύσει! 
 Λέμε... ότι μας περισσεύανε μερικά χρήματα και δεν ξέραμε τι... να τα κάνουμε! Να τρόπος να τα ξοδέψετε. Παρακάτω σας παραθέτουμε τους 10 καλύτερους  γιορτινούς προορισμούς στο εξωτερικό για τις επόμενες μέρες. Καλό ταξίδι για όσους ταξιδέψουν μόνο... με τη φαντασία τους, καλά να περάσετε για όσους καταφέρουν πραγματικά να πάνε...

 10. Ντίσελντορφ
Πρωτεύουσα της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας στη Γερμανία, στις όχθες του Ρήνου, το Ντίσελντορφ αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτισμικά, οικονομικά και εμπορικά κέντρα της χώρας. Ο επισκέπτης αντικρίζει μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των αρχών του αιώνα, που συνδυάζει art nouveau με τοπικά στοιχεία, και κάθετους κήπους στις προσόψεις των κτιρίων. Και επειδή το Ντίσελντορφ δεν είναι μόνο η πόλη της μπίρας Alt αλλά και η πόλη της μουστάρδας, το Μουσείο της Μουστάρδας περιμένει τους καλοφαγάδες που ταυτόχρονα τρέφουν και πολιτιστικές ανησυχίες.Πάνω από 250 μπιραρίες στο ιστορικό κέντρο του, έχουν χαρίσει στο Ντίσελντορφ τον τίτλο της «μεγαλύτερης μπιραρίας στον κόσμο».
chrismasplaces10
9. Βουδαπέστη
Aπό τις πιο όμορφες και ρομαντικές πρωτεύουσες του κόσμου, η Βουδαπέστη. Μια πόλη, την οποία διχοτομεί ο Δούναβης στη Βούδα, την παλιά μεγαλόπρεπη περιοχή πάνω στο λόφο, και την Πέστη, την πιο σύγχρονη και «νυχτερινή» πόλη. Έξι γέφυρες, η μια πιο όμορφη από την άλλη, συνδέουν αυτές τις δύο μεριές της πόλης εδώ και 100 περίπου χρόνια. Η Ουγγαρία, ως γνωστό πεδινή χώρα, έχει αναπτυχθεί πάνω στην πολυτραγουδισμένη και εύφορη στέπα, την Puszta. Υπάρχουν πολλά σημαντικά αξιοθέατα τόσο μέσα στη Βουδαπέστη, όσο και στην επαρχία (λίμνη Balaton, χωριό Szentendre, Estergom, Visegrad κλπ.).
christmas fair budapest
8. Ροβανιέμι
Το Ροβανιέμι σίγουρα αποτελεί έναν από τους πιο ονειρεμένους χριστουγεννιάτικους προορισμούς τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Πρόκειται για ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι στην παγωμένη Φιλανδία με τους πρόσχαρους και φιλόξενους κατοίκους, τις λίμνες και τα νησιά, τις χιονισμένες εκτάσεις, τα ζεστά ξενοδοχεία, ξύλινα σπιτάκια στο δάσος, βόλτες με έλκηθρο και τέλος το παραμυθένιο χωριό του Αϊ-Βασίλη, από όπου θα έχετε θέα τον Αρκτικό κύκλο. Μια εμπειρία που οπωσδήποτε αξίζει να ζήσει κανείς! Αν αποφασίσετε να χαρίσετε στον εαυτό σας την εμπειρία ενός ταξιδιού στον Βορρά, τότε θα διαπιστώσετε και μόνοι σας ότι το Ροβανιέμι είναι ο απόλυτος χριστουγεννιάτικος προορισμός. Εσείς δεν έχετε παρά να γεμίστε τις βαλίτσες σας με ζεστά ρούχα και να ξεκινήστε την αναζήτηση του Αϊ-Βασίλη. Αξίζει να επισκεφτείτε το Santa Ρark και να απολαύσετε παραμυθένιες στιγμές, σε έναν συναρπαστικό κόσμο μέσα σε ένα σπήλαιο όπου βασιλεύει η ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων. Εδώ τα ξωτικά είναι πάντα απασχολημένα με τις προετοιμασίες των δώρων για τους μικρούς και μεγάλους φίλους. Αναζητήστε τον Αϊ-Βασίλη που θα σας περιμένει καθισμένος πίσω από το γραφείο του για να του πείτε τα μικρά σας μυστικά και να φωτογραφηθείτε μαζί του.Προχωρώντας θα συναντήσετε το σχολείο των ξωτικών στο οποίο μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας έργα ζωγραφικής, ενώ επόμενη στάση είναι η παγωμένη γαλαρία όπου θα θαυμάσετε έργα από πάγο που αποδίδουν τις 4 εποχές της Λαπωνίας. Κάντε ένα διάλειμμα για μια ζεστή σοκολάτα στο διαμορφωμένο από πάγο bar και σκεφτείτε που θέλετε να στείλει ευχητήρια κάρτα ο Αϊ-Βασίλης όταν βρεθείτε στο ταχυδρομείο του. Η βόλτα με το έλκηθρο που το σέρνουν τάρανδοι στα χιονισμένα δάση είναι εμπειρία ζωής. Όταν τελειώσετε, μη διστάσετε να βρεθείτε σ΄ ένα από τα μικρά ξύλινα σκανδιναβικά σπιτάκια για να δοκιμάσετε την αχνιστή σούπα σολομού.

rovaniemi christmas
7. Πράγα
Η πόλη που έχει το προνόμιο να βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης, μοιάζει με ένα απέραντο υπαίθριο θεατρικό σκηνικό, το οποίο περιμένει τους ηθοποιούς να δώσουν προς τιμήν της την καλύτερή τους παράσταση.Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η Πράγα συνοδεύεται από πολλές επωνυμίες, όπως «μαγική πόλη», «πόλη των εκατό τρούλων», «χρυσή πόλη», «κυρία ολόκληρης της Βοημίας» και το «ομορφότερο κόσμημα στην πέτρινη κορόνα του κόσμου», κατά τον Γκαίτε. Θα απολαύσετε περιπάτους στην αγαλματοστόλιστη Γέφυρα του Καρόλου, η οποία ενώνει το μικρό μέρος με την παλιά πόλη, θα δείτε το διάσημο αστρονομικό ρολόι, το παλιό δημαρχείο και την πλατεία της παλιάς πόλης.
christmas market praga
6. Ντουμπάι
Για τους εναλλακτικούς αλλά έμπειρους του είδους, ο καταλληλότερος χριστουγεννιάτικος προορισμός ακούει στο όνομα Ντουμπάι. Η κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μέσης Ανατολής τόσο στη διασκέδαση, όσο και στις αγορές, τα σπορ και τη γαστρονομία περιμένει να γιορτάσει μαζί σας τα Χριστούγεννα, μέσα σε ένα γιορτινό αλλά άκρως καλοκαιρινό κλίμα. Παρ΄ότι το κλίμα εδώ είναι ζεστό, οι λάτρεις του σκι δεν θα μείνουν δυσαρεστημένοι. Μπορείτε να απολαύσετε χιονισμένα τοπία σε μια από τις μεγαλύτερες κλειστές τεχνητές πίστες σκι και να επιδοθείτε στο άθλημα που μέχρι πρότινος απολαμβάνατε μόνο στις Άλπεις. Όσοι πάλι, επιθυμείτε γιορτές μετά ήλιου δεν έχετε παρά να φορέσετε το μαγιουδάκι σας και να ρίξετε τη βουτιά σας. Αξίζει να επιδοθείτε στα οργανωμένα θαλάσσια σπορ, όπως windsurfing, θαλάσσιο σκι, paragliding, ψάρεμα, snorkeling, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και ένα σαφάρι στην έρημο, ταξιδεύοντας μέσα από αρχαίους δρόμους καραβανιών, απολαμβάνοντας την ομορφιά και την ηρεμία του γυμνού τοπίου. Τα υπερπολυτελή και αξιοζήλευτα στολισμένα ξενοδοχεία του Ντουμπάι, έχουν ετοιμάσει για εσάς μοναδικά ρεβεγιόν που θα σας μείνουν αξέχαστα τόσο για την μοναδικότητα όσο και για την οργάνωσή τους, ενώ όσοι δεν έχετε επηρεαστεί από την οικονομική κρίση, μην παραλείψετε να επιδοθείτε στο μοναδικό shopping που επιβάλλει η μοναδική αγορά του Ντουμπάι!
dubai xmas christmas 2011
5. Ελβετία
Χιονισμένες Άλπεις για τους φανατικούς σκιέρ, ζεστά, χλιδάτα σαλέ για τους κοσμικούς, γραφικά χωριουδάκια δίπλα σε κρυστάλλινες λίμνες για τους ρομαντικούς. Η Ελβετία έχει κάτι για όλους και, βέβαια, το ιδανικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό που οι περισσότεροι έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας με το χιόνι. Α ναι, και με τις σοκολάτες. Η θαλπωρή των Χριστουγέννων με το λευκό φόντο, χαρίζει στην Ελβετία, παραμυθένια ατμοσφαιρα για τα φετινά Χριστούγεννα.
swissxmas
4. Βιέννη
Πάντα γοητευτική, η Βιέννη είναι αναμφίβολα μια πόλη- σταθμός του ρομαντισμού. Η Βιέννη συνδυάζει την αυτοκρατορική πολυτέλεια με την αρχιτεκτονική του μέλλοντος. Τα αναρίθμητα μπαρόκ κτίρια του 16ου αιώνα και γοτθικοί καθεδρικοί ναοί στέκονται δίπλα σε γυάλινους πύργους και ασύμμετρες μεταλλικές κατασκευές. Θα απολαύσετε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σενμπρουν, το ανάκτορο Μπελβεντερε και θα περιηγηθείτε στην περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ όπου θα θαυμάσετε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησιά του Τάματος, την Φωτιφ Κίρχε. Μη φύγετε αν δεν δοκιμάσετε στρούντελ και φρέσκο καφέ στο Cafι Sperl (www.cafesperl.at) και αν δεν γλυκάνεις την αγαπημένη σου με σοκολατάκια από το Confiserie Heindl (www.heindl.co.at) ή τούρτα Ζάχερ, κατευθείαν από την πηγή στο ομώνυμο ξενοδοχείο Sacher
viennaxmas3. Παρίσι
Το Παρίσι αποτελεί έναν από τους πιο περιζήτητους προορισμούς στην Ευρώπη. Ο χαρακτήρας της πόλης, τα αξιοθέατα, η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, το κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.Ένα σημαντικό κομμάτι του είναι ο ποταμός Σηκουάνας ο οποίος χωρίζει την πόλη σε δύο μέρη, την αριστερή και τη δεξιά όχθη. Το Παρίσι είναι τεράστιο, αχανές, από τον Πύργο του Άιφελ μέχρι τη Defence και από τη Μονμάρτη μέχρι την Παναγία των Παρισίων, τα αξιοθέατα δεν έχουν τελειωμό.Για τους αθεράπευτα ρομαντικούς υπάρχει πάντα η συνοικία της Μονμάρτης με τα γραφικά μπιστρό, τον ομώνυμο λόφο και τη «ζαχαρένια» Sacre- Coeur. Για τους πιο τεχνοκράτες πάλι, υπάρχει το Beaubourg με τις εντυπωσιακές του εκθέσεις και το εξίσου εντυπωσιακό του cafι-restaurant που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης. Και να μην ξεχάσετε την Disneyland... που αποτελεί προορισμό από μόνη της! 
parisxmas
2. Νέα Υόρκη
Αναμφίβολα αυτή την περίοδο η Νέα Υόρκη κρατάει τα σκήπτρα μιας και θεωρείται μια από τις πιο όμορφες χριστουγεννιάτικες πόλεις του κόσμου. Δίκαια βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς τα απείρου κάλλους φωταγωγημένα κτήρια, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που κοσμούν τα κεντρικότερα σημεία της πόλης, τις στολισμένες βιτρίνες και τα μοναδικά events που διοργανώνονται τόσο για μικρούς όσο και για μεγάλους. Το Μανχάταν έχει φωταγωγηθεί, η κίνηση στους δρόμους είναι υπερβολική, ενώ τα μαγαζιά στην Πέμπτη Λεωφόρο μένουν ως αργά ανοιχτά για όσους θέλουν να επιδοθούν σε ατελείωτο shopping therapy! Χριστουγεννιάτικες σιέστες στήνονται σε κάθε γωνιά με κυρίαρχα θέματα τους Αι-Βασίληδες, τις γιρλάντες και την μοναδική χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στο Μανχάταν σίγουρα θα αισθανθείτε την ελληνική φιλοξενία των ομογενών μας και δεν αποκλείεται να ακούσετε και τα ελληνικά κάλαντα, ενώ το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Rockefeller Center είναι το πιο διαχρονικό και πολυφωτογραφημένο δέντρο της Νέας Υόρκης. Μοναδική είναι η εμπειρία της αλλαγής του χρόνου στην πλατεία Τάιμς , όπου χιλιάδες κόσμος συγκεντρώνεται για να παρακολουθήσει μία μπάλα η οποία ξεκινά από την κορυφή ενός ιστού σημαίας και αρχίζει να κυλάει προς τα κάτω καθώς ο κόσμος μετράει αντίστροφα. Τη στιγμή που το ρολόι δείχνει μεσάνυχτα η μπάλα καταλήγει στο έδαφος.
nychristmas
1. Λονδίνο
Δεν είναι τυχαία ο πιο δημοφιλής προορισμός των Χριστουγέννων. Με περισσότερα από 30.000 καταστήματα και πολυκαταστήματα για να επιλέξετε και με μια ανερχόμενη φήμη στον κόσμο της μόδας, οι καταναλωτές δεν θα απογοητευτούν. Επίσης, η πρωτεύουσα αριθμεί 400 χώρους ζωντανών μουσικών δρώμενων, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα, από όπερα μέχρι βρετανική pop. Θα μαγευτείτε από τα εντυπωσιακά πολυκαταστήματα Harrods και Harvey & Nichols, θα περπατήσετε στις γνωστές Oxford Street, Bond Street και Regent Street με τους φημισμένους οίκους μόδας, ενώ σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να απολαύσετε τον καφέ σας στο Κόβεν Γκάρντεν. Φυσικά δεν θα παραλείψετε να επισκεφθείτε το Βρετανικό Μουσείο και την ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα.
London

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου