Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Η χειρότερη χρονιά...


Το 2012 θεωρείται μια από τις χειρότερες χρονιές που πέρασε η Ελλάδα μεταπολιτικά!

Με λίγα λόγια...

...ένας τρομοκρατημένος πρωθυπουργός με δεκανίκια έρμαιο και υποχείριο στα χέρια των δανειστών, ανήμπορος να πάρει έστω και μια πρωτοβουλία προς το συμφέρον των Ελλήνων....
Ένας ανύπαρκτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που υπογράφει, υπογράφει...
Ένας αποτυχημένος τεχνοκράτης υπουργός οικονομικών -χαρακτηριστικός για τις γκάφες του- σε πλήρη σύγχυση (π.χ μάζεμα αποδείξεων) που αύξησε την τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και... αντί για χρυσό πήρε... κάρβουνο και... νέφος!
και με την άθλια εισοδηματική πολιτική του, στηριζόμενη μόνο σε αυξήσεις και φόρους, (πού είναι αυτή η ριμάδα η ανάπτυξη!) είδε τα κρατικά έσοδα να μειώνονται δραματικά από το ειδικό σήμα, τα διόδια, την βενζίνη, τα τσιγάρα κλπ )

Μακριά από την πραγματικότητα, ζώντας κυριολεκτικά στο κόσμο τους, η ελληνική Τρόικα, επέβαλε δυσβάσταχτους φόρους και χαράτσια που ήταν φυσικά αδύνατον να εισπράξουν γιατί ο κόσμος δεν θα μπορούσε πια να πληρώσει. (Με την επιμονή τους το παράνομο χαράτσι να πληρώνεται μέσω ΔΕΗ κινδυνεύει τώρα και αυτή... από τα χιλιάδες φέσια των καταναλωτών της και κατάντησε  απεγνωσμένα να εκλιπαρεί για αυξήσεις στους λογαριασμούς!)

Πολύ μακριά από τους στόχους τους μαγειρεύουν στο καζάνι -με  μαγικές συνταγές- τον Έλληνα πολίτη μα... ζουμί δεν βγάζουν άλλο!

Μισθοί, συντάξεις, δώρα έχουν υποστεί βανδαλισμό και λεηλασία.

Πλησιάζουν το 1,5 εκατομ. οι άνεργοι!

Εργασιακά δικαιώματα καταπατήθηκαν ή καταργήθηκαν... άφαντοι οι συνδικαλιστές!

Αυτοκτονίες, ληστείες, βία, ρατσισμός...

 Άστεγοι, άποροι, περιθωριακοί, καταχρεομένα νοικοκυριά, χρεοκοπημένες επιχειρήσεις, χρόνια άνεργοι, απολυόμενοι, ανήμποροι και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι τρίτης ηλικίας, προβάλλονται καθημερινά από τη μικρή οθόνη και αμέσως μετά... διαφημίσεις με χλιδάτα ταξίδια στο Ντουμπάι και τηλέφωνα των 800 ευρώ...! Παραλογισμός;

Τσοχαντζοπουλαίοι,  Παπακωνσταντίνοι και τόσοι άλλοι... "εθνοσωτήρες" πολιτικοί καθρεφτίζουν σχεδόν το σύνολο αυτών που μας κυβερνούσαν και  συνεχίζουν να μας κυβερνούν...
 μετά αναρωτιόμαστε γιατί φτάσαμε... εδώ που φτάσαμε!

"Πατριώτες"... εφοπλιστές, βιομήχανοι, χρηματιστές, μεγαλοκαταθέτες -σαν "καλοί" καπεταναίοι- εγκατέλειψαν πρώτοι το σκάφος Ελλάδα μόλις το... είδαν να βουλιάζει!

Το κράτος πρόνοιας μετατράπηκε σε κράτος τιμωρός.

Οι νέοι μας αντιμετωπίζονται σαν κοινωνικά παράσιτα που επιβαρύνουν τον κρατικό προυπολογισμό (παιδεία, υγεία...) και το χειρότερο... συντηρούνται από τα χρήματα των γονιών τους έτσι το κράτος αδυνατεί ν΄απομυζήσει  κι άλλο τον δύστυχο γονέα... γι αυτό και τιμωρούνται σε αιώνια ανεργία, αδιαφορία και απαξίωση!

Και το 2013... 
κάνει ποδαρικό με αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, 
οριστική κατάργηση του δώρου στους εργαζόμενους,
μεγαλύτερη παρακράτηση φόρου στους μισθούς.
αυξήσεις σε τσιγάρα,
νέοι τσουχτεροί φόροι σε ακίνητα, 
παραχώρηση της δημόσιας περιουσίας...

Και οι προβλέψεις...
αύξηση κι άλλο της ανεργίας
αύξηση της φτώχειας,
αύξηση της δυστυχίας...
αύξηση της αγανάκτησης!

Τέλος...
με απολύσεις και  διαθεσιμότητα, συγχωνεύσεις, μετακινήσεις, δήθεν... αξιολογήσεις, κατασχέσεις, εκβιασμούς, διακοπές ρεύματος και ότι άλλο βάλει το διαβολικό μυαλουδάκι τους -με σύμμαχο πάντα τα ξεπουλημένα ΜΜΕ που είναι τα μοναδικά που ακόμα μπορούν και δανείζονται από τις τράπεζες (τυχαίο!!!)- θα συνεχίσουν και το 2013 τον  ανορθόδοξο ψυχολογικό πόλεμο που έχουν κηρύξει στον Έλληνα και την Ελληνίδα ασκώντας τρομοκρατία με σκοπό να μη σηκώσουμε ποτέ κεφάλι και αντιδράσουμε στον βιασμό και την ασυδοσία που γίνεται καθημερινά σε βάρος εμάς και των παιδιών μας.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου