Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Αρτινή πρωτιά


Όπως γνωρίζουμε οι Ηπειρώτες είναι οι φτωχότεροι κάτοικοι της Ελλάδας!
 Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το 2010, πριν ακόμη την κρίση, οι Αρτινοί με κατά κεφαλήν ΑΕΠ κάτω τον 13.000 ευρώ ήταν  και συνεχίζουν να είναι οι φτωχότεροι στην Ήπειρο και κατά συνέπεια από τους πιο φτωχούς στην Ευρώπη!
Φυσικά, το κράτος μας χρόνια τώρα, αποδεδειγμένα, αδιαφορεί πλήρως γι αυτό, έτσι συνεχίζουμε ακόμα σήμερα να κατέχουμε αυτήν την πρωτιά!
Παρόλο όμως την φτώχεια μας η ντόπια "αγορά" θεωρείται -από τους περισσότερους Αρτινούς- από τις πιο ακριβές στην Ελλάδα! Εύκολα μπορεί κανείς να το διαπιστώσει κάνοντας μια βόλτα στις βιτρίνες των καταστημάτων. 
Τζιν 120 ευρώ!! παπούτσια 110 ευρώ... Αν και οι τιμές έχουν πέσει αρκετά λόγω της μειωμένης ζήτησης, εξαιτίας της ανικανότητας  του καταναλωτή να ανταπεξέλθει στις εξωφρενικές αυτές τιμές, μερικοί έμποροι συνεχίζουν να ζουν στον κόσμο τους! Το αποτέλεσμα είναι ο Αρτινός λαός να αναγκάζεται να αναζητήσει άλλες πιο συμφέρουσες αγορές κάνοντας τα ψώνια του κυρίως μέσω internet, ή να προτιμήσει της όμορες "αγορές" όπως τα Γιάννενα, τα Τρίκαλα μέχρι.... και την Θεσσαλονίκη! Το αποτέλεσμα είναι το ένα μαγαζί να κλείνει μετά το άλλο στην πόλη μας, η ανεργία να αυξάνεταιι και να φτωχαίνουμε ακόμα περισσότερο...
 Παραλογισμός;
Ας συγκρίνουμε τις τιμές της αμόλυβδης βενζίνης που πωλείται στην Άρτα με αυτές άλλων νομών:
Ενδεικτικά η αμόλυβδη 95 οκτ. σήμερα...
Στον Ν. Άρτας τρία πρατήρια την έχουν 1,719 και τα υπόλοιπα ξεκινούν από 1,739 έως 1,776
Στον Ν Πρεβέζης η τιμή της ξεκινά από 1,677 (Σε επτά πρατήρια η βενζίνη είναι κάτω των 1,700).
Στον Ν Ιωαννίνων ξεκινά από 1,659 (Τριάντα πρατήρια την έχουν κάτω των 1,700).
Στον Ν. Αιτωλοακαρνανίας από 1,689. Στον Ν. Καρδίτσας από 1,690. Στον Ν. Τρικάλων από 1,686. Στον Ν. Αχαίας από 1,669. Στην Α. Αττική από 1,659 Στη Θεσσαλονίκη από ,.654 (και σε 150 πρατήρια τη βρίσκεις κάτω των 1,700 ευρώ) κτλ... κτλ.

Με λίγα λόγια, είμαστε οι πιο φτωχοί κάτοικοι, σχεδόν με την πιο ακριβή αγορά στην Ελλάδα!
Να και άλλη πρωτιά!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου