Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Πλημμύρες. Η επόμενη μέρα στην Άρτα




Η επόμενη μέρα μετά τις φοβερές πλημμύρες στην Άρτα.




Η στάθμη του νερού έχει μεν κατέβει όμως πολλές περιοχές συνεχίζουν να είναι πλημμυρισμένες κυρίως από την πλευρά του ποταμού Αράχθου κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Άρτας Νεοχωρίου.



 Συνεχίζεται η κακοκαιρία χωρίς όμως να υπάρχει η απειλή να ξαναφουσκώνουν τα νερά του ποταμού Αράχθου. Η εκροή των νερών από το φράγμα του Πουρναρίου είναι υπό έλεγχο. 



Ο κρατικός μηχανισμός σε ετοιμότητα. Η πυροσβεστική, η αστυνομία και άλλα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δήμου κινούνται συνεχώς κατά μήκος αυτού του δρόμου.


 Όλα τα σχολεία κλειστά.




 Οι άνθρωποι των περιοχών που επλήγησαν, από τις Κεραμάτες μέχρι και το Νεοχώρι,  καταμετρούν σήμερα τις καταστροφές που υπέστησαν στις περιουσίες τους...


Άραγε τι έφταιξε; Μόνο ο καιρός;


Τι πρέπει να γίνει για να μην ξαναεπαναληφθεί;


Όμως, αυτό που προέχει τώρα είναι οι πληγέντες να αποζημιωθούν άμεσα και η ζωή στην περιοχή μας να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. Το κράτος να μην μείνει στις υποσχέσεις και τα παχιά λόγια και το τέρας της γραφειοκρατίας να μην κατασπαράξει για μια ακόμη φορά τις ελπίδες και τις προσδοκίες των ανθρώπων αυτών που ήταν οι αποδέκτες των χρόνιων παραλείψεων και λαθών κάποιων ανεύθυνων υπευθύνων...














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου