Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Ο πιο τυχερός – άτυχος άνθρωπος στον κόσμο



Ο 81χρονος Κροάτης, συνταξιούχος δάσκαλος μουσικής, είναι η προσωποποίηση της ατυχίας, αλλά και της τύχης μαζί…
Αν και μοιάζει να είναι βγαλμένη από σενάριο ταινίας, η ιστορία του Selak είναι 100% αληθινή.

Ο ηλικιωμένος σήμερα Κροάτης, αφηγείται πως το περίεργο παιχνίδι με τη μοίρα του, ξεκίνησε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τραίνο το 1962. Ο Selak είχε επιβιβαστεί σε ένα τραίνο με κατεύθυνση το Ντουμπρόβνικ, όταν αυτό εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα ο συρμός να βρεθεί στα παγωμένα νερά ενός ποταμού. Από το δυστύχημα πέθαναν 17 άνθρωποι, ενώ ο Selak σώθηκε με μόνα ενθύμια, μερικές εκδορές.
Η επόμενη στιγμή που η μοίρα θέλησε να παίξει μαζί του, ήταν ένα χρόνο αργότερα, όταν για πρώτη φορά επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο για να ταξιδέψει. Ο Selak ενώ καθόταν στη θέση του, βρέθηκε να κάνει ελεύθερη πτώση, μαζί με άλλους επιβάτες, αφού η πόρτα του κόκπιτ έσπασε. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους 19 επιβάτες, οι οποίοι πέθαναν, ο ήρωας μας σώθηκε για δεύτερη φορά! Ως εκ θαύματος προσγειώθηκε πάνω σε ένα βουνό από άχυρα
Και αν νομίζεται πως αυτή ήταν ολόκληρη η ιστορία, κάνετε λάθος. Λίγα χρόνια μετά, το 1966 ο «χάρος» πλησίασε και πάλι τον τυχερό-άτυχο Κροάτη. Ο Selak αυτή τη φορά προτίμησε το λεωφορείο για την μετακίνηση του. Το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να βρεθεί στα ορμητικά νερά ενός ποταμού. Τέσσερεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αυτό το περιστατικό και όπως θα έχετε καταλάβει ο Selik γλύτωσε με μικροτραυματισμούς.
Το τέταρτο κτύπημα της μοίρας ήρθε το 1970. O Selak, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του, διαπίστωσε πως αυτό έχει πιάσει φωτιά. Κατάφερε να αποβιβαστεί από τη φλεγόμενη παγίδα θανάτου, λίγα δευτερόλεπτα προτού το αυτοκίνητο ανατιναχτεί.
Λίγα χρόνια μετά, πάλι οδηγώντας το αυτοκίνητο του, είδε ξανά τον θάνατο με τα μάτια του, όταν λόγω δυσλειτουργίας, η μηχανή του αυτοκινήτου έπιασε φωτιά, και οι φλόγες πέρασαν μέσα στην καμπίνα του οδηγού. Ο Selak γλύτωσε για ακόμη μια φορά, αλλά μεγάλο μέρος των μαλλιών του κάηκε.
Για λίγα χρόνια, ο Selak, παραδόξως δεν είχε κάποιο αλλο ατύχημα. Όμως αυτό άλλαξε το 1995. Ενώ ο άνδρας περίμενε σε στάση, τον κτύπησε διερχόμενο λεωφορείο, στο Ζάγκρεμπ. Και πάλι ο άνδρας επέζησε, χωρίς να τραυματιστεί σοβαρά.
Μόλις πριν από 7 χρόνια ο συμπαθέστατος Κροάτης κέρδισε στο λαχείο σχεδόν 1.000.000 ευρώ. Ήταν η περίοδος που παντρευόταν για 5η φορά. Αν και η τύχη  φάνηκε να του χαμογλά εκείνος απαρνήθηκε τα λεφτά, χαρίζοντας το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στους συγγενείς του.
“Αυτό που χρειάζομαι στην ηλικία μου είναι μονάχα την αγαπημένη μου σύζυγο Καταρίνα. Τα λεφτά δεν αλλάζουν τίποτα”. Οι περιπέτειες Frano Selak, έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον διάφορων σεναριογράφων, οι οποίοι θέλουν να μεταφέρουν αυτό το μοναδικό παιχνίδι τύχης και ατυχίας, στη μεγάλη οθόνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου