Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου 1940




Για ακόμη μια φορά γιορτάστηκε και φέτος στις Κεραμάτες η επέτειος του ιστορικού ΟΧΙ που με λεβεντιά κι αυταπάρνηση βροντοφώνησαν ομόφωνα οι Έλληνες το 1940 - 1941 αντίστοιχα σε Ιταλούς και Γερμανούς που θέλησαν "γη και ύδωρ" και αντί αυτού πήραν μολύβι και φωτιά... 
Μια βαριά κληρονομιά που πρέπει και η δική μας γενιά σαν συνεχιστές να πράξει το ίδιο σε όσους επιβουλεύονται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, λυμαίνονται τον εθνικό μας πλούτο και σκηνοθετούν  το μέλλον μας παίζοντας στο "έργο" αυτοί σαν πρωταγωνιστές κι εμείς... σαν κομπάρσοι!
.


Την Παρασκευή 26 Οκτώβρη κι ώρα 9 το πρωί με επιτυχία έγινε από κοινού (Δημοτικό και Νηπιαγωγείο) η Γιορτή της 28ης Οτωβρίου 1940 στη σημαιοστολισμένη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κεραματών. Οι μαθητές τραγούδησαν, χόρεψαν, απήγγειλαν ποιήματα, έπαιξαν δυο θεατρικά έργα που αναφέρονταν στο '40 και ακούστηκαν ηχητικά ντοκουμέντα του τότε ελεύθερου ελληνικού κρατικού ραδιοφωνικού σταθμού.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη τους οποίους κι ευχαρίστησαν οι δάσκαλοι στο σύντομο χαιρετισμό τους.

Την Κυριακή 28 Οκτώβρη, αν κι ο καιρός έδειχνε βροχερός, τελέστηκε κανονικά η λειτουργία στην εκκλησία και μετά την εκφώνηση του επετειακού λόγου από το δάσκαλο έγινε κατάθεση στεφάνων (που είχαν ετοιμάσει από την Πέμπτη δάσκαλοι και μαθητές) στο μνημείο ηρώων που βρίσκεται στο προαύλιο της εκκλησίας για να τιμήσουν τους πεσόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου