Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Επικίνδυνος ο δρόμος Άρτα-Κεραμάτες για πεζούς και ποδηλάτες

Καθημερινά πάρα πολλά οχήματα διασχίζουν την επαρχιακή οδό Νεοχώρι-Άρτα που συνδέει τις περιοχές Κομμένο, Νεοχώρι, Ακροποταμιά, Ανθότοπο, Αγ. Παρασκευή και Κεραμάτες με την πόλη της Άρτας.
Πρόσφατα έγινε διαπλάτυνση αυτής της οδού, και μόνο εντός ορίων των Κεραματών  κατασκευάστηκε πεζοδρόμιο και φωταγωγήθηκε. Με λίγα λόγια από το ύψος των Κεραματών μέχρι και το Γεφύρι όχι μόνο δεν υπάρχει πεζοδρόμηση μα ούτε καν φωτισμός.
Αν σκεφτούμε ότι είναι ένας δρόμος πολυσύχναστος και εκατοντάδες -κυρίως- αλλοδαποί τον διασχίζουν πεζή καθημερινά, με τις υπάρχουσες συνθήκες, είναι θαύμα ή καθαρή τύχη που δεν έχει γίνει κάποιο σοβαρό ατύχημα!

Πόσοι από εμάς δεν σκεφτήκαμε να διασχίσουμε πεζοί ή με το ποδήλατό μας αυτόν τον δρόμο μα... δεν το τολμήσαμε!
Αλλά και τα παιδιά μας όταν το θέλησαν δεν το επιτρέψαμε...
Ας μη γελιόμαστε...για μας τους κατοίκους των Κεραματών είναι απαγορευτική η οποιαδήποτε άλλης μορφής μετακίνησης προς την Άρτα (με τα πόδια ή με το ποδήλατο) εκτός του αυτοκινήτου λόγω της επικινδυνότητας αυτού κι ας είμαστε μόλις μια ανάσα από την πόλη!



Δε γνωρίζω αν είναι τελικά μέσα στα μελλοντικά σχέδια ή όχι η πεζοδρόμηση και φωταγώγηση αυτού του τμήματος του δρόμου αυτό όμως που γνωρίζω είναι ότι "η καλύτερη θεραπεία είναι... η πρόληψη" και ότι θα πρέπει να αναδείξουμε το θέμα προβάλλοντας τα επιχειρήματά μας προς τους υπεύθυνους ώστε να δοθεί άμεση λύση σ΄αυτό το πρόβλημα. Διπλό το κέρδος αφού εκτός από την ασφαλή διέλευση, θα έχουμε αναβάθμιση και γιατί όχι και αξιοποίηση της περιοχής μας.

20/10/12




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου